En riktig blås-, flåsrunda!

Trolle kom väl påpälsad till start. ”stay-upsen” åkte av i en fart innan start.

Söndag 2 juli. Ja det var ju ett oherrans blåsande. Dessutom utlovades regnbyar. Precis när Elitaren skulle rulla iväg så kom det en skur. Jag väntar ut den skuren, tänkte Elitaren och gick för att kolla radarbilden på dmi.dk. Jodå, radarbilden visade att det nog strax skulle vara över. Det är ju en skam om det kommer regn när man är ute och cyklar. Motståndet är så mycket högre att ge sig ut när det regnar. Uppehåll blev det så att avfärden kunde ske mot Saxtorp. Att det var lokala skurar kunde man se på Grand Prixvägen. Efter några hundra meter där så var vägen helt torr för att några hundra meter senare vara blöt igen. Så höll det på hela vägen till Saxtorp, där det var snustorrt. På plats var Trolle och Björnen. Bokis hade avbokat då han inte ännu fått ordning på sina benhinnor. Örestadcyklisterna var på träningsläger på Tisvildeleje NordSjälland. Kicken var väl på väg hem från Uppsala och satt på någon parkeringsplats för att polera sin nyerövrade silvermedalj från SM! Grattis till den medaljen, Kicken!

Vinden var västlig med en liten glidning mot sydväst. En Habo Ljungrunda spikades. Stora Byvägen ut till Barsebäcksvägen för att sedan rulla söderut till Barsebäckhamn. Det blåste bra för det var stora vita gäss på Öresund. Då blåser det över sju-åtta sekundmeter. Säkert närmre tio var det. Elitaren och Trolle turades om att dra i denna kantvind som bara var ett litet uns emot. I Barsebäckshamn fick man äntligen lite medvind. Det var med bra fart och lätta fjät som Col de Gillhög avverkades och att man sedan kunde njuta av utförsåkningen i den friska medvinden. Cykelnirvana kan man väl kalla det? När man korsat Barsebäcksvägen blev det ett litet stopp så att Trolle kunde ta av sig sin allt för varma långärmade cykeljacka och stuva den i ryggfickan efter att förgäves ha försökt trycka in den i flaskstället.

Vidare genom Sandskogen och Lödde via Valhallavägen och Backavägen ut till cykelbanan mot Borgeby. Här fick man åter igen medvind när man vek av mot Stävie för att strax vara tillbaka i kantvinden när styret mot Flädie. Framme i Habo Ljung blev det stopp för Elitkaka i sedvanlig ordning innan hemfärden anträddes. Sveriges bästa windsurfingställe är tydligen i Habo Ljung. Det märktes för det var gott om bilar och windsurfare där när man passerade på cykelvägen. Bjärred och Borgeby avverkades och så vidare till och igenom Lödde för att ta cykelvägen vidare norrut till Hänkelstorp där Elitaren vek av hem till Rotundan medan Trolle och Björne fortsatte norrut.

Nästa träning kl 18:00 på torsdag i Landskrona. Då har Örestadarna kommit hem igen från träningslägret och vi hoppas att vi blir fler som tränar. Samling vid Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna.

Här ligger Trolle i dragläge mot Barsebäckshamn. Som ni ser så var det rejäla vita gäss på Öresund.
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =