Kicken kommenderade halt!

Samling vid Puls Arena.

Torsdag 27 juli. Det var några fasliga skurar som drog in på eftermiddagen. Lite åska var det också. På bara en dryg timme kom det runt femton millimeter! Men en kik på DMI’s radarbild visade att det skulle lagom ha dragit bort när Elitaren skulle påbörja färden norrut till Landskrona. Jodå, så var det. Men när han närmade sig Saxtorp började det stänka igen. Skulle det behövas klämma på sig regnjackan? Det såg inte så mörkt ut vrån sydväst där regnet kom från. Vi avvaktar lite till tänkte han. Jodå när Saxtorp var passerat minskade regnet igen. Framme i Häljarp var vägarna helt torra. Torra vägar var det sedan hela vägen till Puls Arena. Framme där i god tid och det var alldeles tomt och öde. Oj, tänkte Elitaren, sitter alla och kurar framför brasan idag? Men en stund senare kom Kicken inrullandes. Han hade kommit helskinnad hem efter att ha varit iväg en sväng med sitt ”rullebo” som nu hade fått renoverat bromsarna så att den var körduglig igen. Strax rullade även Flärpen och Silverpilen in tätt följd av Farstun.

Att få till en runda söderut var inte några problem. Vinden var sydvästlig och det var betydligt ljusare på det hållet. Norr- och österut var det svarta regnmoln. Iväg mot Häljarp. Precis när man kom ut från Puls Arena kom Kock Rynke rullande. Jo, han hade suttit och degat i soffan för att avvakta hur vädret skulle bli och i sista stund bestämt sig för att cykla. Han timade sin ankomst precis kan man säga. På cykelvägen mot Häljarp var det en som cyklade lite hur som helst. På vänster sida så över till mitten för att vingla lite till höger för att vingla tillbaka till vänster. Elitaren plingade idogt på pingleklockan. Inte någon reaktion. Så när han var strax bakom tryckte han på aerosolhornet. Då jäklar vaknade han till i sina hörlurar. Han satt väl och lyssnade på någon porrnovell och var inne i den och helt avknoppad från omvärlden. Inte speciellt trafiksäkert. Det var skönt att få honom bakom sig istället.

Från Häljarp var det Barsebäcksvägen hela vägen till just Barsebäck. Silverpilen bjöd på förtjänstfullt på rulle hela vägen ner till Barsebäcksstrand. Här beordrade Kicken halt så att han kunde ta av sig sin regnjacka. Då passade även Silverpilen och Flärpen på att göra detsamma. Efter detta korta stopp rullade man vidare ner till Barsebäckshamn för att ta cykelvägen mot Barsebäcks by. Högst uppe på den 22 meter höga Col de Gillhög blev det ett stopp för Elitkakor. De mörka molnen i öster skapade ett lite fylligt och dramatiskt ljus. Uppe från den svindlande höjden är det faktiskt en fin utsikt. Man tittade ut över potatisodlingen vidare förbi allén till Barsebäcks slott och vidare ut i Lundåkrabukten. Vackert.

När kakorna var svalda rullade man utför och vidare på cykelbanan för att sedan ta sig vidare mot Hofterups kyrka och sedan Jouran. Skönadalsvägen ville Kicken köra på så då blev det så. Vid Timotejvägen vek Elitaren av för att ta sig rakt igenom Hofterup och vidare till Hänkelstorp och hemmet medan de övriga fortsatte mot landsskrona i medvinden.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Flärpen i spets på väg mot Häljarp med Silverpilen och Kock Rynke på rulle.
Kicken kommenderade halt vid Barsebäcksstrand för att ta av sig regnjackan.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − åtta =