Rådjur, cykelduo och praktvurpa!

Kicken var på plats när Bokis och Elitaren anlände till Fotbollsgolfen.

Torsdag 19 januari. Så skönt att det var uppehåll. Lite kallt förstås, bara ett par plusgrader. Men är det januari så är det. Det var bara att byta om och dra på sig trikåerna. När dörren öppnades så regnade det. Inget ösregn, men betydligt mer än bara dugg. Men va f-n, det är ju bara att bita hop och trampa på. Bokis rullade in med Seaten och hade MTB’n hängande där bak i vanlig ordning. Medan Elitaren hämtade ut sin ur förrådet så häktade Bokis av sin och gjorde sig klar. Precis när man rullade iväg så slutade regnet! Turligt nog så höll det sedan tätt hela rundan. Skönt! I Saxtorp stod Kicken och väntade med släckta ljus. Han passade på att gratta Bokis i förskott. På lördag fyller han ju år och får då en nia som slutsiffra på sin ålder.

Efter alla artighetsfraser rullade man iväg ut på slingan i Saxtorp. Men man kom inte så många hundra meter innan Elitaren vurpade. En rot skickade MTB’n bryskt till vänster medan Elitaren fortsatte rakt fram av gammal vana. Landningen blev väldigt mjuk på en mosstuva. Det var bara att ta sig upp igen. Trassla loss MTB’n från clematisen som snott in sig i den och så trampa vidare. Detta var den enda incidenten på hela rundan förutom att Bokis fick en liten björkkvist i bakväxeln. Men den var lätt åtgärdad och bortplockad.

Återigen så såg man ett rådjur som korsade stigen vid ”loopen”. Var det månne samma rådjur som senast? Inte alls omöjligt. I övrigt var det väldigt mörkt och ensligt i skogen. Det enda som syntes till förutom rådjuret var två andra MTB’are som kom ikapp lagom till man kom upp på Kaninstigen för andra gången. Lätt och enkelt för dem att ta sig förbi alltså. Jo, de hade ju så mycket mer bråttom än gubbatrion.

När man kom fram till socken som ligger över stigen så satsade Elitaren på att cykla över den. Han siktade till vänster där det inte är lika högt. Jodå det gick kalasenkelt att ta sig över. Det enda var att där fanns lite ris som drog av hans vänstra Earbag. Som tur var där säkerhetslina just på vänster sida. Så även om Earbagen föll av så hängde den kvar och dinglade så att den enkelt kunde sättas på plats igen.

Efter att varvet var avverkat så rundade man av med en Elitkaka innan man rullade hemåt igen. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp.

Kicken äter Elitkaka med allvarlig min.
…Ännu mer Elitkaka…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − fjorton =