Napoleon från Asmundtorp!

Här har vi Asmundtorpskan i sin nya ”Napoleonlook”!

Söndag 22 januari. Tänka sig, en regnfri dag. Klart och en minusgrad. Det var ett tag sedan man upplevde en dag utan regn och en massa vattenpölar. På väg till Saxtorps så råkade man inte på en enda vattenpöl. När det hände senast är det ingen som vet. Inte ens de vanliga dynghålen på travbanan var det minst fuktiga. Detta efter att det fallit lite drygt 85 mm i januari…? Konstigt eller inte så var det välkommet av Cyklofånarna. Vid Fotbollsgolfen stod Kålle, Kicken, Lövis och så Asmundtorpskan! Hon kan ju inte cykla då vänsterhanden fortfarande är under konvalescens efter hennes vurpa i december då hon bröt handleden. Nu var gipset borttaget men handen är fortfarande inte i lag ännu. Det fina vädret hade lockat ut henne på en promenad från Asmuntorp till Saxtorp. Den sträckan torde vara 8-9 kilometer enkel väg! Ingen dålig söndagspromenad alltså. Sedan var det ju lite kul både att se Asmundtorpskan men även att hon hade sin hand på ett väldigt Napoleoninspirerat sätt. Originellt, men säker väldigt praktiskt.

Så rullade alla Cyklofånarna iväg medan Asmundtorpskan skulle trava den knappa milen hem igen. Ut på lilla rundan i Saxtorp där man även råkade på sura tanten med hunden. För ett tag sedan hade Kicken gullat med henne så det nästan blev puss och kram dem emellan. Men det var tydligen som bortblåst nu. Lika sur och butter som vanligt. Det är nog lättare att lära gamla hundar sitta än att få gamla surkärringar på gott humör! Snart var det dags att vika av mot Järavallen. Som vanligt när det är fint väder så är det många ute och går. När man närmade sig gångbron över motorvägen började det dyka upp allt fler mer eller mindre förvirrade orienterare. Förklarningen till detta fick man när man passerat bron för där hade OK Silva sitt kansli och start/mål. Framme vid parkeringen så var den så klar ganska packad med bilar.

Efter en kort paus så rullade man iväg ut på rosa slingan. Lövis (den snabbe) först följd av Kålle. Därefter kom Elitaren tätt följd av Bokis och Kicken. Det är inte utan att det är extra imponerande att Bokis utan att blinka kastar sig ut på Järavallens MTB-slinga för att jaga Elitaren. Detta dagen efter att han fyllt 89! Inte konstigt att han allt emellanåt kallas för ”Gubbaj-v-l”.

Slingan här på Järavallen var torr även den. Två små vattenpölar var vad man kunde hitta. Ovanligt att det är så torrt såhär års. Det var heller inte några problem/incidenter förutom att Bokis fick stopp i den nya ”Mördarbacken” vilket fick Kicken att stanna vilket han inte kunde utan voltade bakåt nerför backen igen. Bokis hade satsat lite väl friskt och hade för hög växel som han inte orkade dra runt precis vid krönet. Men detta var det enda som hände värt att skriva om. Som vanligt avslutade man med Elitkaka innan man rullade hemåt igen.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Gubbasamling i Saxtorp.
Elitkakspaus efter avverkat varv. Kicken berättar handgripligen om sin bakåtvurpa!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + tolv =