Räddningstjänsten orsakade vurpa, avvek från platsen!

Med ystra fålar i spets drevs tempot upp. Här är det Bosse Bus och Punkan som sätter tempot.
Olycksplatsen i Sireköpinge.
Elitkakspaus strax innan Norraby.

Torsdag 16 juni 2016. Himlen klarnade upp lagom tills det var dags att rulla iväg mot Saxtorp. En svag sunnanvind i ryggen gjorde det lättrampat dit. Ovanligt lite trafik på Grand Prixvägen. Det är bara att njuta av det. I Saxtorp rullade det in flercykelsugna efter hand. Det är en del som skall köra Vätternrundan i helgen så ett visst manfall blev det. Men tio stycken kom i alla fall. Jämlikt fördelat på de båda diciplinerna MTB och racer med fem i vardera grupp. White Lady, Tränar’n, Johnny och ett par till. På racer så var det Punkan, Bokis, Kakmonstret, Bosse Bus och Elitaren. Punkan och Elitaren hade skissat på att köra en runda ner om Sjölundaviadukten. Men där lade Bosse Bus in sitt veto. Hans permission gick ut klockan åtta. Med den turen så skulle han inte hinna hem innan han blev utelåst från kasernen.

MTB-gänget rullade ut i skogen och racergänget rullade norrut för att sedan svänga över Kvärlöv-Trää för vidare befordran mot Billeberga. Med tre sprakfålar i täten så rullade det på bra. Bokis och Elitaren hängde som slipsar bakefter När bosse Bus med sina världsmästerskapsben tryckte på. Punkan och Kakonstret var inte sena att hänga på och utmana. Resultatet blev att två gubbar låg på max. Ett max så att ögonen gick i kors och andningen nästan avstannade. Elitaren var uppe på 99% av pulsreserven vid ett antal tillfällen. Då krävs det lite lugnare tempo för att få ordning på andningen igen. Men kul nog så hade Bokis piggnat till. Han har haft det trögt första halvåret. Men nu hade det lossnat ordentligt så kan kunde scora årets bästa runda!

Efter Billeberga så var det vidare mot Hedenborg och Sireköpinge. Strax efter att man svängt in på vägen mot Sireköpinge så mötte man en ambulans med påslagna blåljus. In snyggt till kanten och ge ambulansen fri passage på den smala vägen. I Sireköpinge så såg man vart ambulansen kom från. En krock mellan två bilar i korset. Den ena bilen låg på taket. Ambulans, brandbilar och polisbilar på plats. Olyckan hade alltså nyligen inträffat. Klungan rullade förbi och vidare norrut. Sedan tog man av mot Norraby. Turen fick ju inte bli för lång så att Bosse Bus skulle riskera att bli utelåst. Strax innan Norraby så beordrade Kakmonstret paus så man kunde få sina efterlängtade Elitkakor.

I den stilla aftonsolen avnjöts så kakorna och efter en stund som även fyllts ut med vanligt skitsnack och ljug så grenslade man springarna igen. Precis när alla kommit upp på cyklarna och skulle trampa igång så kom det ett kraftigt tutande alldeles bakom. En lång signal från en lastbilstuta på bara någon meters avstånd skojar man inte bort. Alla blev överraskade, speciellt Kakmonstret, som vinglade till ordentligt och kom ut i diket och gjorde en vurpa rakt över styret och hamnade på rygg med cykeln över sig. Förbi passerade då en brandbil från räddningstjärnsten(!) som inte var under uttryckning. Men trots att de orsakade vurpan med sitt oansvariga sätt att använda signalhornet och såg att en man vurpade, inte stannade de och frågade hur det gick. Detta är väl sådant som kallas smitning? Illa, illa, illa när Räddningstjänsten gör så! Som tur var blev det inga till synes större skavanker på Kakmonstret utan man kunde fortsätta färden hemåt Via Ottarp-Vadensjö. I Vadensjö släpptes Bosse Bus av med några minuter kvar på permissionen. En halvtimme senare var de andra hemma.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info: Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =