Chateau Bus & Sundvik på samma dag!

Söndag 5 juni 2016: Idag var det lite svalare, knappa 20 grader när Elitaren rullade hemifrån in om till Piruetten för att fånga upp honom. En peerfekt temperatur att cykla i. Så pass varmt att det gick att köra i kort kostym utan att riskera att frysa eller för den delen svettas ihjäl. Men dessa fina förutsättningar rubbade inte Piruetten. Han bara skakade på huvudet där han stod i sina boxerkalsonger och petade bort lite av frukostmackan med tungan. Nej, han skulle inte cykla idag. Han hade kört MTB Ringsjön igår så idag skulle han ta det lugnt och löga sig. Så det var till att rulla vidare i sin ensamhet för Elitaren.

I Saxtorp var det väldigt öde. Mini rullade ut ur ett buskage på sin MTB. Ett par minuter i tio och bara två cykelsugna. En på MTB och en på racer… Vadan detta? Man väntade och småpratade under tiden, men inga fler kom. Så man vinkade hej då till varandra och rullade iväg på var sitt håll. Elitaren ut och upp mot Saxtorpsrondelen. Då kom det en lång och smal cyklist med en Pinocciocykeltröja i mötande. Det var Bosse Bus! Elitaren gjorde en 180-gradare och återvände till Fotbollsgolfens parkering. Där stod då Bosse Bus och pratade med Mini. Det var inte illa. I och med Bosse Bus kom så utökades träningsgänget med 50%!

Så blev det att vinka av Mini igen innan de båda gubbarna rullade iväg. Först söderut och sedan Stora Byvägen till Barsebäcksvägen och vidare på cykelbanan till Landskrona. Siktet var inställt mot Glumslöv. In igenom Landskrona och så ut mot Glumslöv. Här gjorde man en liten avstickare in för att kolla på Bosse Bus nyinköpta chateau. Till våren så skall han flyta in i denna enplanskåk som nyligen inköpts. Kaffegöksavstånd till Kålle, Kicken mfl. I området runt omkring var det många LCK:are som bor. Stadsdelen kommer väl att kallas för cykelstaden eller något sådant…

När denna prydliga och fräscha boning var okulärbesiktigad från alla håll på utsidan, så fortsatte man mot Glumslöv. Uppför Glumslövsbacken. Beroende på hur man trycker på så kan man få olika pulsresultat. Elitaren tappade talförmågan medan Bosse Bus fortsatte att prata obehindrat. Olika fysisk status kallas det fenomenet. Uppe för Glumslövsbacken så är det svårt att undvika frestelsen att köra ner till Ålabodarena och sedan via Sundvik upp igen. I lagom snacketempo rullade man på. En lång och härlig utförslöpa ut mot havet och ner till Ålabodarna. Sedan en tur längs stranden bort till Sundvik. Sedan var det till att hitta så många kuggar man kunde bak och så få som möjligt fram. Denna  backe är en tuff en rackare. Även om den branta delen bara är några hundra meter så fortsätter motlutet länge och om än inte lika brant. Pulsen går upp snabbt i backen och sedan gör motlutet att man inte sänker pulsen så lätt igen. När man var uppe vid mötesplatsen med bänken så stannade man till för en Elikakspaus. Det behövdes fyllas på lite i depåerna.

Sedan var det till att börja rulla hemåt så smått. Kvisttofta och förbi Tomatens hus för at fortätta till Härslöv och sedan Vadensjö. Här hoppade Bosse Bus av vid sitt befintliga chateau. Nu hade han hela eftermiddagen på sig att sortera och gallra i ladorna så det blev mindre i flyttlådorna till våren. Elitaren fortsatte och blev alldeles strax efteråt ikappkörd av en solocyklist. Man sällskapade halvvägs uppför Rönneberga, sedan skulle Elitaren svänga av mot Asmundtorp och hemåt. En go utförsåkning mot vinden ner til Asmundtorp. Sedan via Häljarp-Saxtorp till Hofterup.

Nästa träning på tisdag. Samling kl 18.00 vid St1 Macken i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =