Arnold Schwarzeneggers ben syntes på träningen!

Söndag 19 juni 2016. Ganska svalt och blåsigt denna söndagsmorgon. 15-16

Samling i Saxtorp!

grader och en frisk sydvästan. På med lösärmarna och stoppa den långärmade tröjan i ryggfickan. En snabb tur hem om Piruetten som precis var klar. Han skulle bara ta på sig cykelskorna innan han grenslade sin MTB. Tillsammans rullade de båda till Saxtorp. Precis när man skulle svänga in mot Fotbollsgolfens parkering så kom Bosse Bus i mötande och svängde in. En dryg handfull cyklister var redan på plats, Hillis, Tränar’n, Löpar’n och ett par till. Efter hand så dök det upp allt fler, Bokis kom rullande, Kakmonstret lika så. När det var dags att rulla iväg så var det totalt elva träningssugna. Sex på MTB och fem på Racer.

Idag var det inte Bosse Bus som hade inskränkningar i friheten utan Bokis. Han skulle vara hemma till 12. Så någon längre utsvävande runda var inte aktuell. Bosse Bus tog täten och visade vägen söderut ner genom Ålstorp, – Hofterup – Löddeköpinge. Från ”Rosa huset” och till Löddeköpinge är det

Här får Duncan luft.I lungorna såväl som däcken!

cykelväg som idag inte var trafikerad av något annat än denna cyklande kvintett. Ja förutom en gubbe som vinglade fram lite sakta med knäna brett isär. Men han passerades snabbt. Vidare genom Löddeköpinge-Borgeby-Bjärred. Här blev det att stanna till för det ringde i Bosse Bus lur. Detta lilla stop gav också möjlighet att fylla på lite luft hos Duncan. Ja dels att han fick pusta lite men också att det blev påfyllt luft i däcken. Framhjulet var riktigt svampigt. Elitaren pumpade frenetiskt så att det uppstod mjölksyra i armen. Men resultat blev det. Efteråt cyklade Duncan runt med ett så brett leende att det delade huvudet.

Precis när man kom ut till Habo Ljung så svängde man av mot Önnerup. Här gick det undan. Medvind, som bäst nästan femtio knyck. Som vanligt var Bosse Bus och Kakmonstret ystrast. Tempot på denna träning blev väldigt varierat. Allt emellanåt drogs tempot upp vilket resulterade i att man sedan fick rulla lite nätt så man åter kunde samla hop klungan. Så föregick sig träningen i både med- såväl som motvind. Nu började det bli tungt för Bokis. Detta ryckiga tillsammans med det höga tempot tog på energin. Men man samlade hop sig och drog med honom på rulle. Önnerup-Flädie-Stävie. På väg

Det är nästan kyrkkaffe. Elitkakspaus utanför Stävie Kyrka.

dit så hördes Duncan säga till Bokis: ”Oh boy your legs ar like Arnold Schwarzeneggers”! Med eller utan muskelknutteben så började det dra sig till Elitkakspaus. När Kakmonstret och Bosse Bus förstod att det var Elitkakspaus vid Stävie Kyrka så drog de iväg som om de vore jagade av en eldsprutande drake. Att hinna fört till kakorna. Men de missade en väsentlig sak i sina tankar. De körde från koktrossen. Hur snabbt de än kom dit så fick de vänta på kakorna…

Kakorna mumsades vid kyrkans parkering som var full av bilar. Mässa för dessa människor istället för ett cykelpass alltså… När kakorna var ätna och allt ljug ljugit så rullade man iväg igen. Kävlinge-Södervidinge där man tog av mot Dösjebro. En bit in på den vägen där man hade en hamrande motvind så släppte Bokeis. Han ville rulla hem de sista kilometrarna på lätta växlar för att få bort mjölksyra och andra slaggprodukter från benen. De övriga ångade på till Dösjebro. Här vek Bosse Bus av mot Annelöv för fidare färd mot Vadensjö. Klungan som numera var en trio fortsatte genom Dösjebro. Strax där efter så vek Kakmonstret och Elitaren avpå Furuhillsvägen mot Hofterup medan Duncan fortsatte rakt fram mot Saxtop för att sedan söka sig hem till Landskrona.

Nästa träning är på tisdag. Samling på Racer (obs endast racer) vid St1-macken i landskrona. Kl 18.00 rullar man iväg på asfalt tillsammans.

Torsdag 23 juni är det dags för en öppen klubbtävling. Bergstempo uppför Rönneberga backe. Första start kl 18.00. Samling vid Willhelmsbergsbackens fot, dvs där vägen över Rönneberga korsar väg 17 i Asmundtorp. Första start kl 18.00. Det är en öppen tävling så alla är välkomna att vara med och köra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 − 1 =