Elitaren prejad av vägen!

Torsdag 23 juni 2016. Lille midsommarafton och allt. Cykling givetvis för det är ju torsdag. Men inte bara cykling. Det var Kurt Olssons pokal. Bergstempo uppför Rönneberga backe. Elitaren rullade hemifrån längs Grand Prixvägen.

Stämningen var tät vid starten. Luften fick skäras med kniv.

Strax efter Ridhuset så kom en mötande bil Då passade en Volvo XC70 på att köra om Elitaren mitt i mötet. Resultatet blev att Elitaren prejades av vägen. Ut utanför asfalten. Bilen trängde Elitaren av vägen, ut i spenaten. Det var bara att tacka den lyckliga stjärnan att inget hände och att det var en slät grässträng där Elitaren kom ut. Det kunde ha gått mycket illa. Frågan är om föraren hade knarkat eller druckit brännvin? Kanske en kombination. För det kunde väl inte vara så att föraren va så vettlös och totalt utan omdöme. Bilen har registreringsnummer UME326 och tillhör Malin Sofie Persson i Lund. Är det någon som känner henne så berätta hur bilen användes. Det kunde ha resulterat i bucklor och repor på bilen. Blodfläckarna behöver man inte bry sig lika mycket om då de

Snacke-Rasmus var första startande.

lätt sköljs bort med kallt vatten om de inte får torka in…

De allra flesta bilister har omdöme. Men de vettlösa eller om de nu är påverkade av droger är ofta bara millimetrar från fatal utgång. Som tur var så var resterande del av cyklingen fri från bildårar. Upp till Rönneberga via Häljarp Asmundtorp. Vid foten av berget, Rönnebergabacken, så hade det samlats några cyklister och tidtagerskan, Sara. Stämningen var spänd och kompat. Adrenalin och testosteron dallrade i luften. Alla hade en barsk min och blängde psykande på varandra. Oj, oj, oj, hur skulle detta sluta. Lottningen skedde under stort allvar. Snacke-Rasmus fick starta följd av Kicken och så alla andra därefter. En katt bland hermelinerna fanns det, Vasa som inte är med i LCK vilket alla de andra var. Men han var dressad i ett snabbt outfit. En

Elitkakspaus i diket. Vasa fyller på lite extra med en banan.

hårig tempobåge och aerohjälm. Han såg riktigt farlig ut. Skulle han möjligen putsa rekordet uppför Rönneberga.

Snabbe-Rasmus rullade iväg. Efter ett tag så hade han till sist fått i skorna i pedalerna och kunde börja trampa på. Näste man till rakning var Kicken följd av Torbjörn. Så var det Elitarens tur med startnummer 4.Tarmpa på vad du kan utan att gå ut för hårt. Uppe vid Willelmsbergsgården så susade Bosse Bus förbi och försvann uppåt. Det var bara att fortsätta trampa på. Strax innan T-korset där man viker höger för att ta sig upp sista biten så swischade det till igen. Det var Ufo-Vasa som for förbi i all sin aerodynamik. Nä nu fick det vara nog med omkörande. Nog tusan skulle man klara av sista biten utan att någon mer skulle köra om. Tungt var det för efter svängen blev det motvind. Den goa medvinden som man hade innan hade förbytts i motvind.

Jodå, det gick vägen. Allt efter hand rullade Lefty och Hillis in. Hillis som regerande mästare startade sist. Så var det dags för det stora quizet. Räkna ut tiderna. Efter lite debackel och frågetecken så kunde resultatlistan kungöras. Snabbast av alla var Vasa med 4.50:86. Men han körde utom tävlan för han inte var medlem. Tvåa och därmed vinnare av Kurt Olssons pokal blev Hills som rullade upp på 5.08:67. Trean som då blev tvåa var Bosse Bus på 5.15:56, Därefter Thorbjörn 5.52:34, Kicken 6.02:22, Snacke-Rasmus 6.01:30, Lefty 6.04:87. Ohotad på sista plats blev Elitaren med 6.48:44.

”Vaur e kaugorna” frågade Kicken. Det var bara för Elitaren att langa fram godsakerna och bjuda runt. När alla smaskat i sig så var det dags att rulla hemåt. Bosse Bus vara ju bara några hundra meter hemifrån så han slank ner mot Vadensjö. Kicken och Snabbe-Rasmus mot Landskrona och resterande gäng mot Asmundtorp. Thorbjörn och Hillis vek av i Asmundtorp medan Lefty och elitaren hade följe till Häljarp. Sedan fick Elitaren rulla själv till Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Racer eller MTB, valet är ditt!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =