Ystra fålar träffade hjulbent häst!

Söndag 26 juni 2016. Nu var det över med den tropiska, fuktiga, värmen. En betydligt svalare sydvästan hade tagit makten över vädret. På med långärmad cykeltröja och stoppa en vindjacka i ryggfickan sidan om Elitkakorna. En snabb

Tempo-Per satt och väntade sidan om sin håriga tempohoj!
Här trampar de ystra fålarna på över motorvägsbron.

runda hem om till Piruetten som meddelade att han inte skulle cykla idag. Vidare mot Saxtorp. Precis innan där så mötte Kicken upp. Det skulle bli spännande att se hur många som kom idag. Det var ju X-Cup på Vallåsen. Så många av skogsmullarna var säkert där.Vid Fotbollsgolfen satt Per och väntade med sin håriga tempohoj. Samuel var där också med sin MTB. Det visade sig med tiden att han var den ende som kom på MTB idag. Så han drog sig ut mot Järavallen för att dra en repa på Rosa slingan där.

Bosse Bus, Kakmonstret och Löpar’n dök upp på racer. Ett halvdussin racersugna helt enkelt. Det blev ett ackorderande om hur man skulle köra. Kakmonstret blev den som segrade med att vilja köra söderöver. Han ville inte komma hem för sent idag. Med Löpar’n, och Per i spets dunkade man söderut på Grand Prixvägen. Vid dess slut (rosa huset) så gick man in på cykelbanan och fortsatte ner till Löddeköpinge och vidare mot Borgeby. Det var ystra fålar i denna klunga. Elitaren trampade på med blodsmak i munnen. Speciellt yster var kakmonstret som fyllde år dagen till ära. Det vete katten om han inte käkat tårta till frukost och nu skulle bränna bort överskottskalorierna. För hu jeda mig vad han trampade på.

Efter Borgeby så fortsatte man till och igenom Bjärred – Habo Ljung. Vid lergaravarna/båtuppställnigsplatsen så gjorde man en 180-graderssväng och gick in på cykelvägen för att rulla norröver igen. När man kom till vägen som

Den vanligaste synen för Elitaren denna dag. En massa ryggar och rumpor…

går mot Flädie så var det dags för Elitkakspaus. Kakmonstréts ögon plirade och ansiktet bestod av ett enda stort leende. Upp med påsen från ryggfickan och bjuda laget runt.Här kom det en ryttare på stigen.Tänk att det kan faktiskt vara ett alternativ till att rida cykel. För hästen som kom var faktiskt hjulbent!

När godsakerna var på plats i matsmältningsorganen så var det dags att rulla vidare mot Flädie och sedan Borgeby slott. Efter att Flädie passerats så såg man något utrotningshotat på en åker, ärttröskor. Det är sannolikt sista sommaren vi kan se sådana på de Skånska åkrarna i och med nedläggningen av Findus i Bjuv. Efter denna snart unika syn så passerade man mässområdet för Borgeby Fältdagar där man höll på för fullt att bygga tält och annat. Framme vid Borgeby Slott så tog man höger mot Stävie-Furulund. Här tog Elitaren kommandot och visade en krokig väg via furulundsskogen till Vikenbadet och vidare mot Kävlinge. Cykelbanan där innehåller en kort men väldigt brant backe. Den är så pass brant att om man inte lägger väldigt mycket tyngd framåt så lättar framhjulet när man trampar på.

Vidare mot Hög för att söka sig mot V. Karaby. Det rullade fortsatt på bra. Så bra att klungan fortsatte att spricka lite då och då. I V. Karaby så fortsatte Per och Bosse Bus mod Dösjebro medan de övrig kvartetten sökte sig mot Hofterup via Lyckorna. Här hoppade Kakmonstret och Elitaren av medan Löpar’n och Kicken trampade vidare mot Häljarp resp Landskrona.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Racer. Samling vid St1-macken i Landskrona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + tio =