Racerpremiär i frisk nordvästan!

En pigg, glad och cykelsugen Kicken vid Fotbollsgolfen.

Torsdag 9 april. Självaste skärtorsdagen. Kicken och Elitaren hade bestämt att de skulle ta sig en runda på landsväg på förmiddagen. Skärtorsdag är ju en sådan där liten halvhelg. Kicken hade något åtagande på eftermiddagen och kvällen. Bokis hade också förhinder precis som Bosse Bus som tydligen skulle gapa stort på förmiddagen. Elitaren rullade iväg längs Grand Prixvägen. I höjd med Davidslidsvägen kom Kicken mötande. Några tramptag til så var man framme vid Fotbollsgolfen. Efter en liten paus och pratstund så rullade man ut norrut.

Vinden var frisk nordvästlig. Det var till att sticka fram näsan för att borra sig igenom vinden. Så kändes det att skillnaden mellan MTB och racer är stor. Inte bara sittställningen utan även sättet att cykla. MTB varieras tempot hela tiden beroende på hinder och knixigheter. På landsväg  så ligger all fokus på att det ska gå så fort som möjligt. Vägen hittar sig själv. Så snittpulsen låg drygt tjugo slag högre, oj, oj, oj, det tog på gubben…

Kicken var glad för att prata och Elitaren lyssnade gärna, han hade ju inte luft nog för att kunna svara. Rundan gick från Saxtorp via Annelöv-Billeberga-Sireköpinge- Norraby- Spargodt Gods. Där blev det Elitkakspaus i solskenent. Som grädde på moset så gav godset även lä för den kalla nordvästanvinden.

Nu var det dags att tänka på refrängen. Ut på 110:an en liten stund. Där var det medvind så farten sköt iväg. Men strax var det dags att svänga av mot Ottarp och så blev det motigt igen. Men det är ju bara att trampa på för att ta sig till detta Skånska berg, Col de Ottarp. Det är en seg backe, men den avverkades. Sedan vidare genom Härslöv för att ta Folketshusbacken mot Landskrona. Nere vid T-korset så skildes de båda åt. Kicken tog höger för att rulla hemåt medan Elitaren fick ta höger.

Nästa träning kl 10.00 på söndag. Då samlas vi med racers som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Elitkakorna avnjöst i solskenet där man blev läad av Spargodts längor.
Maskrosen behöver inte mycket till jordmån för att gro!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =