Smaldjur & Delfin i skogen!

Bokis var både glad och taggad idag. Ja, Bosse Bus i bakgrunden tyckte det var kul också.

Söndag 5 april. Vilket väder! Sol, blå himmel, nästan ingen vind men kallt på morgonen. En sådan dag där det är svårt att klä sig. Antingen börjar man med att frysa eller så blir man blöt av svett. Men det är ju ett kärt besvär. Efter denna vinter med regn och blåst så ska man inte klaga. Bokis hade meddelat att han skulle ansluta direkt i Saxtorp. Så Elitaren rullade iväg själv till Saxtorp via de vanliga småvägarna och stigarna. Vid Fotbollsgolfen stod Anna redo att cykla. Efter en liten stund så hördes ett vinande ljud. Det var Bosse Bus som anlände på sin tempohoj. Kicken kom en liten stund senare på sin MTB. Ungefär samtidigt som Bokis svängde in med sin svarta Seat med MTB’n där bak.

Bosse Bus drog ut på asfalten med sin tempobåge medan de övriga siktade på skogen. Anna ville som vanligt köra sin egen runda medan de tre gubbarna rullade ut på lilla varet i Saxtorp innan man rullade över till Järavallen. Kicken och Bokis såg ett smaldjur (rådjurshind som inte har fått några kid) i skogen. Men denna händelse gick Elitaren förbi. Han låg ju först och trampade på så att det uppstod ett tunnelseende.

På Järavallen var det väldig aktivitet. Coronan i kombination med fint väder gjorde väl att folk drog sig ut. Vid stora sjön så var det flera som fiskade. Ett gäng hade slagit upp en flock med tält där de hade övernattat. Många hundägare var ute. Framme vid Rosa slingan så var det många cyklister. Kicken började pratade med en som hade en cykeltröja det stod Fit for fight på, Christian Delfin så klart.
Efter en liten paus så rullade man ut på slingan. Några körde man ifatt och förbi, men desto fler kom i fatt och körde förbi. Aldrig tidigare hade man sett så många cyklister i skogen, förutom när det varit klubbmästerskap.
Varvet avverkades med några mindre incidenter som ledde till korta stopp. Efter fullbordat varv så utspisades alla som vanligt med Elitkaka. Den killen som kört om trion strax innan målgången satt på bänken och pustade. Han fick givetvis en kaka även han.

Nästa träning på torsdag. Då är det väl dags att plocka fram racern. Genom telefonkontakt så bestämmer man tid. Det är ju skärtorsdag, början på påsken och då brukar folk ha mycket för sig på kvällarna.

Kicken pratar med Christian Delfin.
Kicken jobbar på sin bildning…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =