Kicken gick på pumpen!

Kicken eldar på genom Dösjebro.

Söndag 12 april. Självaste påskdagen. Mannen med läderveken hade utlovat att det skulle kunna bli riktigt varmt idag. Någon skur kanske. Men den hade nog redan kommit i natt med sina tvenne millimetrar av denna rinnande nederbörd. Klädvalet är inte lätt i denna tid. Det är inte kul att vare sig vara för varmt eller kallt klädd. Men hellre lite för varm än att frysa. Sedan var det till att grensla springaren och rulla upp till Saxtorp och Fotbollsgolfen där Kicken väntade. Bokis hade förhinder och Kicken berättade att Bosse Bus varit ute på ett hästpass där han gjort allt för att hänga av någon som hakat på. Träningsdatorn hade sedan rekommenderat 72 timmars vila. När klockan var 10.00 slagen så förstod de båda att den annars lite olydiga Bosse Bus lytt rekommendationen.

Man började med att rulla norrut för att vika av mot Kärlöv/Annelöv och sedan söderut genom Dösjebro denna världskända metropol där biskop Absalon drog ut och slog ner en bondehär 1181. Slaget vid Dysiebro! Men idag behövde man inte kämpa mot biskop Absalon utan bara sydvästanvinden. Men så är det i Skåne. Det blåser alltid och det finns inte så många träd som läar på de vidsträckta åkrarna. Det är bara till att spetsa näsan, inta aeroställning och borra sig igenom vinden.
Efter Dösjebro så blev det Västra Karaby-Hög-Kävlinge och via Vikenbadet till Furulund/Stävie. Vid korset Stävie Hage så konstaterade Kicken att där brukade man ta Elitkakspaus och menade att den traditionen fick inte brytas. Alltså blev det stopp för inmundigande av detta energitillskott innan man sedan fortsatte mot Borgeby där det antika Börjes Torn finns beläget. Aktuellt nu för att Stiftelsen har lagt ut det till försäljning, Börjes torn är från början av 1100 talet. Var alltså på plats när Absalon drog ut mot de ilskna bönderna i Dysiebro.
Nu bar det av norrut igen. Medvind! Så det var med lätta fjät som man trampade vidare. Ett par cyklister längre fram knappade man in på. Ända tills Kicken hojtade till och stannade. Han hade tappat halva sin pump i diket. Ja inte fyrtioniokronorspumpen från Lidl utan en ”Rasren” sak från fina gatan med en betydligt högre prislapp. Efter en stund hade han samlat hop alla delarna och kunde rulla på igen. Uppför åbacken och vidare norrut förbi Björkenäs Golfklubb. Där är en av de allra sämsta cykelvägarna som finns. Det ser man tydligt på kartbilden nedan. Pulsklockan registrerar mellantid varje gång det skumpar till ordentligt (egentligen när man knackar på klockan). Hela femton mellantider blev det på den lilla biten… Här skulle det behövas ett lager asfalt istället för den hårt slitna oljegrusen.

Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan Veidekke/Saxtorps Trading i Landskrona kl 18.00!

Elitkakspaus i Stävie.
Vilken dag som helst står rapsfälten i full blom!
Dagens runda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 1 =