Elitkakor, finns de?

Helen, Jocke & Kicken vid samlingen på Lamellgatan i Landskrona.

Torsdag 16 april. Hela veckan har det varit ett fasligt blåsande. Så även idag men DMI hade lovat att vinden skulle börja avta vid tretiden. Vilket faktiskt stämde. Det var dags nu att köra torsdagsträningarna med Örestadcyklisterna. Alltså att samla vid Veidekke på Lamellgatan i Landskrona. In i lycrakostymen och upp på springaren och trampa på. Även om vinden avtagit så var det ändå motigt att trampa norrut mot Landskrona. Nordvästanvinden gjorde vad den kunde för att hålla emot.

Framme på Lamellgatan så stod Kicken där liksom två andra cykelsugna, Helen och Jocke. Men några fler dök inte upp. Var höll Nestorn Bengeten, Bagman och alla de andra hus? Var de skrämda av blåsten och hellre satt i garaget på trainern och trampade. Aldrig är ett garage bättre än frisk luft! Kicken hade i förväg klurat ut en runda. Den kanske var lite lång för Helen hade bara cyklat ett par gånger innan. Ja, men då kan vi köra en bit och sedan vika av.

Så rullade man iväg mot cykelbanan som går mot Bilprovningen och sedan vidare över motorvägen. Den långa, sega backen mot Vadensjö i motvind såg till att lårmusklerna fick upp värmen. Hela rundan avverkades i ett ”snacketempo” eftersom några inte hade hunnit cykla så mycket ännu i år. Så under lite trevligt snack och lite ljug allt emellanåt tog man sig vidare mot Härslöv och sedan mot Tomatens Hus. En bit därefter stannade Kicken och tyckte det var dags för en Elitkaka. Han hade ju hittat en plats med både sol och lä. Jodå, Elitaren tog fram kakorna och bjöd runt. – Vad är detta? Undrade Helen förvånat. Det är Elitkakor upplyste Elitaren. Oh, de har jag hört talas om, men jag visste inte att de fanns på riktigt! Utbrast hon medan hon glatt smaskade i sig godsaken.

Via Gantofta – Rya-Glumslöv gick sedan hemfärden. I Glumslöv så svängde Helen och Jocke mot Kvistofta igen, Helen gillade inte att köra utför. Men Kicken och Elitaren gillade det så de fortsatte rakt fram utför Hillesborgsbacken mot Landskrona. Sedan hade inte Kicken många tramptag kvar innan han var hemma medan Elitaren hade halvannan mil innan han kunde hoppa in i duschen.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då är det samling i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken älgar på mot Härslöv från VAdensjö. Helen & Jocke jobbar för att komma in på rulle.
Här får Elitkakan tysta munnen…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 19 =