Äh, det är en seg gubbaj-v-l så han hänger på!

Kicken stod och lurpassade vid Hembageriet.

Söndag 19 april. Det var inte så varmt, 6-7 grader och inte någon sol. Men heller inte det där attans blåsandet. En svag nordostan som man kunde stå ut med. Det var bara att trampa på norrut. Vi hembageriet stod Kicken och väntade. Lite oväntat för han hade ju varit opasslig igår. Men efter beskrivningen han gav så var det lätt att sluta sig till att han fått en släng av vinterkräksjukan. I Saxtorp stod Anna och väntade på sin MTB. Efter en liten stund så kom Bokis och Bosse Bus rullande tillsammans. Någon minut senare så kom även Teckomatrorpsexpressen, Mikael Baggesen. Alltså fem racercyklister och en MTB:are. Anna erbjöds att följa med racergänget men hon tackade nej till det erbjudandet. Så medan Anna rullade ut i skogen så rullade racergänget ut norrut. Planen var att ta sig en runda runt Spargodt Gods.
Bosse Bus med pigga ben gick direkt fram i spets. Elitaren sa till honom att hålla koll så att Bokis inte fick det för jobbigt. Han har ju haft förhinder från att cykla de senaste veckorna. – Äh, svarade Bosse Bus och fortsatte; det är en seg gubbaj-v-l så han kommer att hänga på. Så tryckte han till i pedalerna och ökade farten.
Via Kvärlöv-Annelöv-Billeberga Heden-Sireköpinge gick rundan. När man var på väg från Sireköpinge mot Norraby så hördes ett lätt tutande. Strax därefter kom en silverfärgad bil och körde förbi försiktigt och lämnade gott utrymme till cyklisterna. Sedan var det någon som hängde sig på tutan. En röd Volvo som ilsket tutande försökte tränga cyklisterna av vägen. Tänk att bilister kan vara så olika. Båda i samma läge men vittskilda handlanden. En med gott förstånd och en vars rätt att inneha körkort kan ifrågasättas. Den röda Volvon LED336 ägs av Claes Göran Stefan Lindqvist som bor på Kapellvägen 6 i Landskrona. Är det någon som känner honom så påpeka att den som körde bilen idag sannolikt skulle vara behjälpt av någon form av terapi för att kunna behärska sitt humör och kunna framföra en bil utan att riskera liv och lem på sina medmänniskor!
Som tur är så beter sig sisådär 99% av alla bilister bra. Men det räcker ju med en enda idiot för att det ska få allvarliga konsekvenser. Men resten av rundan tillhörde alla bilister de 99%-en. Vid Brödåkra så kom man ikapp och förbi en annan cyklist vid namn Ted. Men han ville inte hänga på när kvintetten rullade vidare mot Norraby och Spargodt. Som vanligt blir det Elitkakspaus där. Skönt att få pusta lite i solen. Kakor delades ut och mumsades. Så kom Ted cyklande. Han erbjöds en kaka även han men han sa att han var för gammal för att umgås och trampade vidare utan att hugga kakan.

Så var det dags att rulla vidare hemåt. Ut på 110:an söderut några hundra meter innan svängde av mot Ottarp. Ja inte Baggesent som fortsatte rakt fram för att leta sig hem till Teckomatorp igen. Så han gick miste om den sega Ottarpsbacken. Såklart klättrade Bosse Bus och Kicken lätt uppför den medan Bokis och Elitaren stånkade sig upp. I Härslöv delades vägarna. Kicken och Bosse Bus mot Landskrona medan Bokis och Elitaren rullade mot Ålstorp/Hänkelstorp via Vadensjö-Asmundtorp-Häljarp-Saxtorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas vid Veidekke, Lamellgatan, i Landskrona.

Här är gänget, Bosse Bus, Mikael Baggesenn, Bokis och Kicken.
Här har gubbarna hängt av Elitaren strax innan Hedenborg.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 5 =