Premiär för kort kostym!

Här älgas det på ut ur Landskrona.

Torsdag 23 april. En sådan fantastisk dag. Blå himmel, sommarvärme och i stort sett inte någon vind. Det var till att sätta allt på ett kort. Plocka fram den korta kostymen och klämma in fettvalkarna i det ålskinnet. Ett par lösärmar klämdes ner i ryggfickan tillsammans med en lätt vindjacka. Så iväg mot Landskrona. Det var lite bråttom. Att det var till Landskrona och inte bara till Saxtorp hade sjunkit in i glömskans sediment hos Elitaren. När han blev klok på detta så blev det så klart en väldig fart på honom. Iväg mot Landskrona. Motvind, så det var tur att den var så svag som den var. Det borde gå precis att hinna, men då var det till att inte slöcykla utan ligga i för vad tygen håller. Jodå, Elitaren hann precis. Men var inte sist Punkan och någon till anslöt någon minut senare. Åtta träningssugna. Kicken, Bagman, Duncan, Punkan, Hasse, Elitaren och två till.
Bagman hade någon skiss på en runda. Ut mot Vadensjö via gång/cykelbron. Lite spännande är det där för några huliganer(?) håller på att gräva hål i asfalten. Lösa stenar bitvis att ta sig igenom. Ett ställe var väldigt illa lagat. Det såg ut som om man bara skvätt ut lite Asfalt och stampat till. Lika illa att cykla på som där det inte var någon asfalt.
Så upp mot Vadensjö och den sega backen dit. Jag lägger mig främst nu så ni kan se mina fina vader, kvittrade Kicken och trampade på. Ja det passar ju med att visa vader när man är på väg till Vadensjö, eller hur? Vid kyrkan i Vadensjö så blev det stopp för att vänta in dem som blivit efter i backen. Sedan var det Härslöv-Ottarp som stod på menyn.
Man provade att ta den nyasfalterade vägen från Vadensjö mot Härslöv. Men det fungerade inte så många hundra meter innan asfalten byttes mot oljegrus… Inte något man vill cykla på. Punkteringar och vurpor är nära förestående på sådant underlag. Lappkast och tillbaka till Vadensjö City för att ta annan väg till Härslöv. Ottarp har en seg backe, men nu kom man från andra hållet så det blev en fin utförsåkning med återhämtning innan det var dags för Bältebergabacken. Den är lite att bita i den också. Ett kort stopp för samling innan man fortsatte mot Kingelstad och sedan Wideröra. Åter igen ett stopp för att vänta in eftersläntarna, Ett lämpligt ställe för Elitkakspaus tycket Kicken. Ja, är det någon som har med sig kakor? Elitaren hade inte hunnit baka nya så det var inte så många kvar. Påsen skickades runt med påbudet att låta dem som aldrig smakat dem tidigare få ta först,
Sedan var det dags att rulla hemåt. Klockan tickade och det var en bit hem. Elitaren rullade på och fick sällskap av Duncan och en till. Man trampade på ordentligt oc distanserade den andra klungan rejält. Via Halmstad by-Heden-Billeberga rullade man. I Billeberga så vek de två av för att ta cykelvägen till Landskrona medan Elitaren fortsatte genom Billeberga till Annelöv-Dösjebro och så till Hänkelstorp via Furuhillsvägen.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkommen!

Elitkakspaus i Wideröra. Elitaren var den enda som uppfattat att det var sommartemperatur. Alla de andra vaar betydligt mer påpälsade.
Två tredjedelar av klungan som drog iväg efter stoppet i Wideröra.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 8 =