Punkaelit!

En ensam MTB:are var på plats när Elitaren rullade in på Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Torsdag 9 augusti. Sommarvärmen håller i sig såhär när vi kommer in i kräftmörkret. Något lite svalare än gårdagen, men fortfarande varmt efter Svenska mått. Det var bara till att svinga högerbenet över sadeln och rulla till samlingen i Saxtorp. På plats var en MTB-sugen när Elitaren rullade in på sin springare. Strax efter så rullade Punkan in. Därefter tog det stopp. Cykelvasan har säkert dragit ett gäng och sedan är det säkert några som föredrar rodelträning i värmen… En av fördelarna med att köra racer är att fartvinden svalkar, så det kan vara rejält varmt utan att det i sig blir så påfrestande. MTB-killen körde ut på Järavallen medan Punkan och Elitaren började söka sig lite åt sydväst.

I ett hyfsat lagom snacketempo rullade man iväg i riktning mot Krutmöllan. Vinden var verkligen svag. De flesta flaggor hängde likt på en ledsen dräng. Man mötte några grupper med cyklister vid Stora Harrie och Krutmöllan. Det ena gänget var Pontus och Löddecyklisterna. Först hade man haft en idé om att köra ner om Getinge som ligger vid Gårdstånga. Men vid Krutmöllan så ändrades planerna så att man fortsatte mot Råby för att ta sig till Vallkärra. En bit därifrån på väg mot Stävie så stannade man till för att ta en Elitkakspaus. Under denna pausen så kom en annan cyklist som ett jehu i motsatt riktning. Elitaren kastade ut en fråga till honom i förbifarten om han ville ha en elitkaka. Han bromsade in och vände tillbaka för att undra om devt var problem, om det behövde lånas en pump eller annat. Han blev lång som en åkarehäst i ansiktet när han istället fick en Elitkaka. Han tackade så mycket och skyndade sig bort från dessa två tokstollar. Dom var nog inte att lita på…

Strax därefter så rullade även Punkan och Elitaren iväg hemåt via Borgeby-Sandskogen-Barsebäcksby-Hofterup. Här vek Punkan av för att dra sig ut till barsebäcksvägen förbi golfklubben för att vingla hem till Landskrona. Elitaren genade genom Hofterup till sin lya i Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. MTB eller Racer har du att välja på. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Punkan och Elitaren vid Elitkakspausen.
Här försvinner den snopne cyklisten i hög fart…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 17 =