Solorunda med idiotmöte!

Mikael, White Lady och Mini var på plats i god tid inför träningen!

Söndag 5 augusti. Så var det att vakna upp till vanlig svensk sommar. 18 grader och en frisk till hård nordvästan. Tio – tolv grader svalare än tidigare, en ganska brutal omställning. Fördelen är att det inte är lika varmt om natten så sömnen blir lite bättre. I vanliga fall så var detta vädret inget att skriva hem om. Men denna sommaren som har skämt bort oss med sol från blå himmel gjorde att det var svårt att acceptera helt vanlig standard Svensk sommar. Det är inte till att analysera väderläget för länge utan att kasta sig upp i sadeln och rulla iväg. Det var ovanligt ödsligt på vägarna idag. Inte speciellt många bilar och nästan inga andra cyklister heller för den delen.

I Saxtorp var det tre träningssugna som samlats när Elitaren kom. Mikael, White Lady och mini var det som var tidigt på plats. En stund efter Elitaren kom även Hillis. Både White Lady och Hillis hade ”Finisher”-tröjor från Trans Alp på sig. Belöningen för att ha cyklat 500 km med klättring motsvarande två turer uppför Mount Everest. Så, självklart skall tröjorna användas!

Dessa fyra kom alla på MTB. Elitaren var ensam på racer. Racerkompisarna kanske tyckte det var för kallt med de tjugo grader som kvicksilvret nu visade. Höll de månne på med ”rodelträning” i denna ”kyla”? De fyra MTB:arna försvann ut i skogen medan Elitaren rullade ut på landsväg med siktet inställt norrut.

Motvinden var något i stil med att brottas med en rysk björn eller något. Emellanåt gick det att komma upp i tjugo knyck. Men då gällde det att trampa på ordentligt. En Spargodt-runda stod på önskelistan. Ett molntäcke hindrade solens strålar. Vid några tillfällen så kunde även regnstänk förnimmas. Mest var det vid Brödåkra/Norraby. Det blev inget allvarligt av denna nederbörd. Men det behövdes inte många droppar för att man skulle känna hur kylan kom krypande. Men så snart dessa stänk torkat upp igen så återkom värmen. Ottarpsbacken i motvind borgade för att styrketräningen var prioriterad på allvar. Efter Ottarp så var det bara knycken mot Säby ut ur Härslöv kvar. Sedan blev det härlig utförslöpa ner till Säby/Landskrona. Nu var det bäddat för medvind hela vägen hem till Hänkelstorp. Utan någon som helst ansträngning.

Med en kilometer kvar så blev Elitaren omkörd av en silverfärgad BMW. Denna plåtfarkost klämde sig förbi med endast en eller två decimeter till godo trots att det fanns massor av utrymme att ta i andra körfältet. Reegistreringsnumret var BFD208 och bilen ägs av Åke Nils Erik Månsson, Björnvägen 18 i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta gärna om incidenten som kunde kostat liv och lem på cyklisten med bulor och repor på bilen som följd. Den som körde bilen bore på allvar fundera på om vederbörande har omdöme nog för att köra bil!

Nästa träning på tisdag. Då är det racer med start från Puls Arena i Landskrona. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Dagens träningsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 1 =