Pingvinskådare i skogen!

Bokis mumsar Elitkaka med go aptit.

Söndag 31 januari. Vintervädret består om än lite mildare. Kvicksilvret låg några tiondelar över nollan. Bokis rullade in i tid som vanligt. Några dubbdäck hade han inte satt på trots två vurpor de senaste träningarna. Idag var det extra halt för att det var lite lätt tö. Tö på is så blir det snorhalt. Is i sig är ju inte hal. Halt blir det när isen smälter antingen av att det töar annars av friktionen som smälter isen så det bildas en tunn vattenfilm. Idag serverade naturen denna vattenfilm utan friktion. Så det var till att hålla tungan i rätt mun när det var isigt underlag. Lyckligtvis gick allt bra idag. Ingen vurpa.

I Saxtorp så såg man Pia dyka in på stigen mot Fotbollsgolfen. Framme där så stod även Anna och väntade. Lövis dök upp i samma veva. Strax där efter så kom Flärpen rullande med Kicken hack i häl. Som vanligt så blev det lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen. Anna stannade dock i Saxtorpsskogen för att köra ett lite lättare konvalecenspass med sitt knä. Det gäller att börja försiktigt efter en skada. Det är ju lätt att förivra sig och riva upp skadan igen. Så det var förståndigt att stanna i Saxtorp. Den slingan är lättare än Järavallen.

Det blev ett kort stopp innan man rullade ut på rosa slingan. Då passade kicken på att berätta att han sett en pingvin(?) på vägen till Saxtorp. I och för sig är han Cyklofånarnas egen ornitolog. Men att se pingviner på våra breddgrader är väl lika sannolikt som rosa elefanter. Dricka träsprit på kvällen så ser man ”ping-vin” dagen efter? Skrämda av den berättelsen så rullade Lövis och Flärpen ut på slingan efter en voltstart i bästa Prix d’Amerique stil. Pia hakade på sekunderna efter. Sedan kunde de tre kvarvarande gubbarna rulla ut i sin egen takt.

Slingan var ovanligt fin idag. Tjälen gör att det inte blir kletigt och så var det heller inte spårigt. Så en bra dag om man skulle sätta något personligt rekord eller så. Men det skulle man ju inte. Cyklandet är ren motion. Så i lagom gubbatakt rullade man runt slingan. Tillbaka igen till starten så hade det hänt mycket. Under den tiden som man cyklat runt så hade det knökats till med bilar. Bilarna stod sida vid sida i ett pärlband runt hela parkeringen och även på gräset i mitten. Coronaeffekt? Annars om åren har man aldrig sett så många bilar och människor här.

Elitkakorna bjöds runt och så fick man se en som nog var den yngste cyklisten hittills som rullade ut på rosa slingan. Det var en liten knatte i två-treårsåldern som sparkade sig ut på sin gåcykel! Fantastiskt kul och gulligt att se. Skönt med återväxt i cykelgenren!

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada är välkomna att hänga på!

Lövis och Flärpen rullar in till start efter avverkat varv plus extrarunda.
Minsta cyklisten man skådat hittils som jagar ut på rosa slingan!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − fyra =