Med bister min och fixerad blick så…

Schnurr(bart) och Pia pratar bruten tå vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 19 februari 2017. Första söndagen på sportlovet. Helt enligt ”regelboken” så har allt vitt töat och regnat bort. SMHI har lovat att det skal bli kallt igen V9. Så är det V8 är så gott som alltid snöfri. Det är verkligen undantag att de lovfria på hemmaplan får någon snö eller is att roa sig med. Lite lätt duggregn, men de var så lätt så det nästan inte var något regn. Elitaren grenslade kolfibret och rullade hem om till Piruetten som meddelade att det enda han skulle rulla, var sig själv på soffan… Så var det bara att trampa vidare mot Saxtorp i sin ensamhet.

I Saxtorp stod Pia och väntade med sin brutna tå. Jodå, det hade varit lite ont att få på cykelskon men efter ett litet tags cyklande så hade smärtan också försvunnit. Så rullade Schnurr(bart) in. Klockan var fortfarande inte riktigt tio ännu så man fortsatte att prata onda tår till s klockan var fem över tio. Då förstod man att det inte skulle komma några fler. Var det månne så att de var på sportlov? Eller var det så att de var ”papir maché”-lirare. Sådana som inte tåler lite regn och väta…? Hur som helst så klarnade det upp allt efter hand så strax efter starten var det inget regn alls. Däremot var det friskt och skönt i luften.

Trion rullade ut på röda slingan i Saxtorp. Nu var det ljust och inte dimmigt så hoppet var lite större än i torsdags att de båda silverrävarna skulle hitta spåret hela vägen och inte vilsa till det. I lagom snacketempo rullade trion runt i skogen. Stigarna där nu all snö och tjäle var borta sög bra. Det var tungcyklat. Men å andra sidan så blir det ju någon form av styrketräning. Hade det varit lätt så hade ju vem som helst som kunde cyklat där. Men idag var det Elitgruppen!

Varvet avverkades utan någon antydan över huvud taget till någon felnavigering. Varvet runt sedan över mot Järavallen via Välandalen. Några hundägare som var ute och rastade sina vandrande loppcirkusar, annars var det öde i markerna. Det var inte så många bilar parkerade på Järavallen. Man stannade vid rosa slingans start och kalasade på Elitkakor. Likt hamstrar tuggade de på och fyllde kindpåsarna. När det var färdigfikat så vek Pia av och skulle rulla hem och se om sin blågrönröda, brutna tå. Hon tackade så mycket för dagens tur innan hon vek av. Schnurr(bart) och Elitaren drog ut på rosa slingan fast baklänges. Det var väldigt kletigt i spåret i början, dvs i slutet av slingan. Men lite längre in spå blev det bättre. I bokskogen längs med golfbanan var det fint spår. Denna biten är den enklaste på hela slingan. När man kör motvarvs så blir det jättelätt. Inga branta backar förrän långt senare. Första utmaningen är efter att man passerat Mördaarbacken. Den nästkommande backen är riktigt jobbig när man kör motvarvs.

Elitaren hade lite för hög växel här och fick stopp precis när framhjulet var uppe på platån. Men han lyckades skutta sig vidare så att han inte hindrade Schnurr(bart) som ångade på och upp över knallen. Strax var man då ute gula slingan som man tog för att komma närmsta vägen mot gångbron. Efter bron så stannade man till för att växla några ord innan man skiljdes. Då kom en man och gick förbi bed sin svarta labrador(?). Hej, hej, hälsade Schnurr(bart) och Elitaren glatt. Men med bister min och blicken fixerad rakt framför sig så kantade gubben på och visade inte med en min den minsta ansats att hälsa tillbaka. Så gick de båda ut mot kohagen, dit Elitaren hade tänkt att cykla. Men eftersom gubben var så förbenat sur så valde Elitaren en annan väg efter att han vinkat hej då till Schnurrbart. En annan övergång och så ut i kohagen för att leta upp stigen som går mot Hofterup/Skönadal. När de båda nybyggda husen passerades vid fårhagen så var det inflyttningsaktivitet i nyfunkishuset. Det har stått tomt ett antal månader. Men ett tag har Landgrenskyltarna varit borta, vilket tyder på att huset varit sålt. Men idag var där aktivitet och man kunde se möbler i huset!

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Alla med ett gott humör och cykelintresse är välkomna!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Pia & Schnurr(bart) gnagade i sig Elitkakorna likt ett marsvin en morot. Som synes så växte kindpåsarna…
Pia gör sig klar för att vika av och cykla hemåt. Schnurr(bart) har fortfarande fullt sjå med sin Elitkaka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 19 =