Irrande silverrävar i skogen!

Med allvarlig blick och bandanan uppdragen över hakan anlände Schnurr(bart).

Torsdag 16 februari 2017. Nu var det slut på det vackra vintervädret. Frågan är om det är våren som nalkas eller om det bara är en omställning till skånsk vinter. Några plusgrader, lätt regn och disigt. Inte mera någon pudersnö utan raskt tillbaka till sorbeten och slasket. Men det är ju bara jordiska detaljer. Att cykla är däremot himmelskt. Så upp på hojen och trampa till Saxtorp. Elitaren var där i god tid så det blev en liten runda på stigarna vid Fotbollsgolfen. Men så anlände Schnurr(bart). Då blev det inte alldeles ensamt i alla fall. Det var en fem minuter kvar till klockar var 18.00 slagen. Så de båda grånande herrarna pratade om livets väsentligheter och oväsentligheter i väntan på att några ytterligare skulle dyka upp. White Lady hade antytt på Facebook att hon skulle komma. Men när klockan blivit fem över gav man upp hoppet och rullade ut i skogen.

Genom dungen vid Fotbollsgolfen och ut på Stora Byvägen. Precis då så hojtade Schnurr(bart) att det var cyklister bakom! Där kom White Lady och Lefty ångande. ”Ja, jag fick vänta på Lefty, sa White Lady och fortsatte: Han kan ju aldrig passa tiden den knölen!”. De båda skulle ta det lugnt ikväll så de skulle dra direkt ut till rosa slingan på Järavallen och dra tre varv. Ja det gör ni rätt i, tänkte då båda grånande gubbarna och rullade vidare ut till röda slingan i Saxtorp. Schnurr(bart) hade inte några dubbdäck vilket Elitaren hade. Så det blev till att ta det lite försiktigt. Snorhalt på sina ställen.

Men det hela gick bra. Inga vurpor eller andra incidenter. Ja förutom att man på slutet blev vilse i pannkakan och kom av slingan. Helt plötsligt befann man sig på ”loopen”??? A ja men vad f-n var detta. Trots man kört röda slingan hundra gånger eller mer så är det fortfarande lätta att köra fel. Hur kan detta vara månne? Men som vanligt så tar det inte lång tid innan man hittar slingan igen, vilket man alldeles strax gjorde. När denna slinga var återfunnen så skärpte man alla sinnen till max och lyckades sedan hålla sig på spåret ända till slutet.

Nu var det dags att dra sig över till Järavallen. Detta över Välandalen, precis som vanligt. Där ifrån vidare över mot sjöarna och sedan över ängarna till bron för att några tramptag senare vara vid rosa slingans start. Nu var det dags att hiva fram Elitkakorna. Där stod de båda silverrävarna och mumsade godsakerna i den annars helt öde skogen. Inte en kotte såg man. Ja inte ens en tallkotte alltså. Så mörkt och öde var det länge sedan det var. Man tog god tid på sig för att eventuellt se om Lefty och White Lady skulle dyka upp. Men det fortsatte att vara mörkt i skogen. Lika mörkt som de aktre delarna hos en sotare.

Nu började man frysa så man beslöt sig för att trampa hemåt och avrunda träningen. Så tillbaka över ängarna och sedan skildes man åt. Schnurr(bart) mot Häljarp och Elitaren genom mossen till Ålstorp för att sedan ta Vildsvinsvägen mot Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Schnurr(bart) mumsar Elitkakor innan hemfärden till Häljarp.
Elitaren brukar lysa med sin frånvaro på bilderna. Men här lyser han upp tillvaron!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =