Knirkande knän!

Bosse Bus och Torbjörn vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 12 februari. Vilket kalasväder. Tänk, nu har vi haft riktig vinter i en hel vecka. Inte en där vederstyggliga varianten som vi brukar ha. Alltså ingen Skånsk vinter med slask, regn och blask om vartannat. Här har pudret legat i en hel vecka, härligt. Sol, blå himmel och fantastiskt ljust och skönt! Det var bara att ta på sig vinterkostymen och rulla till Saxtorp i det friska vintervädret. Två minus är precis lagom. Då håller snön men det blir inte urbota kallt. Strax innan Fotbollsgolfen så blev Elitaren ifattkörd av Torbjörn. På Fotbollsgolfens parkering var där lite aktivitet. White Lady, dagen till ära klädd i rosa(?) och en bil med tre nya förmågor. De hade avtalat tid med Mini för att tillsammans få en guidning på stigarna. Allt efter hand så rullade Bosse bus, Jerka, Bokis, Schnurr(bart), Peter, Bokis och några till in. Det var en del som hade valt bort cyklingen idag till förmån för pulkaåkning. Vilken konstig prioritering…

De som skulle cykla med Mini hade avtalat starttid till kl 10.30. De övriga delade in sig i två grupper. En snabbgrupp och en Elitgrupp. Elitgruppen anfördes av Elitaren följd av Bosse Bus, Schnurr(bart) och Bokis. Ut en runda på röda slingan i Saxtorp. Det var ett fasligt gnisslande bakom Elitaren. Var det månne Bosse Bus knän som lät? Men så var det inte. Efter lite grundforskning så visade sig att det var fjädringen på hans gamla MTB som lät. Ljudet var av den karaktär som kan uppstå från en gammal resårmadrass under en bröllopsnatt. Jaha, då var det bara att slå dövörat till för detta ljud och fortsätta trampa.

Det var ovanligt många som var ute och rörde på sig i det fina vädret. Men ingen surgubbe med långt vitt, tvärt avhugget skägg, så hela varvet gick utan missöden. Men så tog man det också lugnt. Det var bara Elitaren som hade dubbdäck på. Nu var det dags att rulla över till Järavallen via Välandalen. Vid starten på rosa slingan så var det paus så man kunde få tugga i sig en Elitkaka. Klockan började närma sig halv tolv så man bestämde sig för att köra rosa slingan baklänges tills man nådde gula slingan. Därifrån så skulle man ta snabbaste vägen tillbaka till gångbron och hemåt.

Då var det bara att leta upp stigen bakom alla parkerade bilar. Där var en bil som kört fram och blockerat slingans utfart, som nu skulle bli infart. En lov runt om så kom man in. Man hann inte så långt innan White Lady, Jerka, Peter och Torbjörn om mötande. Det var till att lämna plats, men även de mötande gjorde vad de kunde för att allt skulle fungera. Strax efter så mötte man ytterligare en, en junior. Men därefter så var det inte fler mötande. Strax efter Mördarbacken så kommer man ut på gula slingan, vilken man nu tog baklänges och körde nerför. Betydligt enklare än på ”rätt håll”. Däremot blir nerförsbacken innan betydligt jobbigare när man nu skall ta den uppför. Men efter den så var det slut på utmaningarna. Platt och ganska enkel åkning. Upp över bron och sedan Schnurr(bart) och Bosse Bus norrut medan Bokis och Elitaren rullade mot Hofterup.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus vid rosa slingans start. Fr v: Bokis, Bosse Bus & Schnurrbart.
Bokis var utpumpad efter rundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =