Många backar (men inga med öl i)!

In med magen!, kommenderade Bosse Bus när Elitaren tog fram kameran vid mötesplatsen.

Söndag 8 september. Nu gäller det att kolla temperaturen när man ska klä sig för cykling. Fjorton grader visade kvicksilvret. Alltså är det läge för långärmad tröja men korta ben fungerar fortfarande. Men händerna då. Heltäckande eller handskar med bara fingrar. Svårt att veta, så ta med både och. Så gick tankegångarna när Elitaren förberedde sig för dagens träningsrunda. Kläder togs fram, lades tillbaka för att åter igen tas fram… Men till sist var han redo att rulla iväg. Medskickat fick han då även två soppåsar att lägga i tunnorna när han ändå passerade dem på sin väg till cykeln.

I Saxtorp så väntade Polka Dot, Bokis, Bosse Bus och Micke. Alltså blev det ett litet gäng idag. Trevligt! Lite snack om vart man skulle köra. Men då det var vindstilla så var det ju i praktiken helt valfritt. Via Stora Byvägen till Barsebäcksvägen och sedan mot Rönneberga via Häljarp och Asmundtorp. Rönneberga och den beryktade stigningen. Oj, oj, oj, hur skulle detta gå för de gamle…? När stigningen började så spratt det till i benen på Polka dot som trampade på och gjorde ett ryck. Micke och Bosse Bus hängde på och jagade ”Bergspriset”. Trion försvann i horisonten medan Bokis och Elitaren växlade ner för att släppa lite på musklerna och slippa ansamla mjölksyra i benen. Uppe på Rönnebergas högsta topp blev det en kort paus så att Bokis kunde lägga vindjackan så att han inte skulle bli överhettad.

Sedan var det utför. En god backe att rulla nerför. Polka Dot trampade för glatta livet medan Elitaren kröp hop så aerodynamiskt han bara kunde. Nedan för backen samlade man hop sig igen för att fortsätta till Tågarp och sedan ta Härslövsbacken. Jajamänsan, backar var det idag. Speciellt utvalda för att glädja ”di gamle”. Vadensjö var nästa mål. Här dundrade man igenom så at gardinerna fladdrade i husen av vinddraget efter klungan. Utför, ner mot Säby till höger så att man kunde ta backen upp mot Härslöv. Men innan där så en sväng åt höger för att åter igen komma upp till Vadensjö, denna metropol där Bosse Bus tidigare var bosatt.

Innan man återigen siktade på Rönneberga så var det dags för en Elitkakspaus vid kyrkan. Det kändes bra att få in lite ny energi att förbränna innan man skulle klättra igen. I och för sig inte så långt för nu var siktet inställt på hemåt via Asmundtorp och Häljarp, men ändå…

Det bästa med klättringarna är de långa goa utförslöporna som man får. Nu var det dags igen vilekn som även blev den sista utförslöpan för dagen. Ner för Rönneberga mot Asmundtorp. Samma sträckning om i början fast nerför istället för klättring. I Asmundtorp så vände Micke mot Teckomatorp, Bosse Bus och Polka Dot cykelstigen mot Landskrona. Detta medan de båda andra fortsatte mot Häljarp-Saxtorp. I Häljarp så råkade man på Löpar’n som kom mötande med sin bil efter att ha varit på tippen. Det blev en pratstund innan man fortsatte att runda av dagen. I Saxtorp så vände Bokis mot Kävlinge, dr han bor numera, och Elitaren mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna från Lamellgatan i Landskrona. (Vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Nu hägrar utförslöpan från Rönneberga som avslutning på träningen.
Löpar’n, nyss återvänd från soptippen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =