Löddrig eftersläntare!

Kicken, Bosse Bus och Micke stod vid mötesplatsen och väntade. Men inte någon Örestadare…?

Torsdag 12 september. De senaste dagarna har det varit regn och skurar. Men dagens väder såg riktigt bra ut för årstiden. Inte något regn i sikte på radarbilden. Strax under tjugo grader visade kvicksilvret. Så långa ärmar och korta ben skulle funka bra. In med fläsket i lycran och upp på springaren för att cykla till första mötesplatsen vid Saxtorps kyrka. På väg ut mot Grand Prixvägen så kom Piruetten mötande, i bil. En kort pratstund innan färden fortsatte. Precis i tid anlände Elitaren Saxtorps kyrka. Ingen Bokis syntes till. Minuterna gick och fortfarande inte någon Bokis. En liten tur i mötande mot Kävlinge, men fortfarande inte någon Bokis. När klockan var kvart i så var det till att sätta fart mot Landskrona och Lamellgatan. För säkerhets skull så var det motvind så det gällde att elda på för vad påkarna kunde. Precis i tid där. Men var där inte några träningssugna idag. Jo men vänta, några är där. Mikael, Kicken och Bokis skymtade. Men inte någon grönklädd Örestadare… Efter en liten stund så dök en Anfådd Bokis upp. Han hade varit tidsoptimist och fått elda på hela vägen från Kävlinge. En liten stunds vila behövdes så att kan kunde svalna av turbon och få normal andning igen. Så rullade det även in en grönklädd, Nestorn.

Två grönklädda som förstärktes av Landskrona CK och Fix. Har månne de flesta Örestadarna gått i vinteride nu? Bosse Bus tog på sig ledarrollen med myndig röst och pekade med hela handen. Ut mot Vadensjö för att köra något varv där. Detta för att vara nära hemmet. Mörkret kommer ju både tidigt och snabbt dessa dagar. Ut på cykelvägen för att ta sig över motorvägen och genom industriområdet för att sedan sikta in sig på Örja och Vadensjö. Så vek Bosse Bus av mot Säby för att sedan visa vägen upp för Härslövsbacken. Lite krig emellanåt. När Nestorn legat på rulle ett tag och hämtat krafter så jagade han på för att försöka knipa bergspriset. Micke och Bosse Bus varade på rycken och jagade ifatt och förbi. Ja Bokis drog iväg också ett antal gånger för att jaga ikapp klungan. Med ett swish for han förbi Elitaren när hans ben gick som lärkvingar. Gubbaj-v-l!

I Härslöv så passerade man Vargens hus. Men ingen Varg syntes till. Vadensjö och så ner mot Örja igen för att ta vägen mot Säby. Här någon stans så vek Nestorn av och rullade hem. Vi får stanna vid kyrkan och utvärdera, sa Kicken. Detta var så klart en liten fin vik om att han tyckte att det var dags för Elitkaka. Men Elitkakorna kommer ju inte fram förrän efter mist en timmes effektivt cyklande. Nu hade det bara gått femtiosju-femtioåtta minuter! Men hygglig som Elitaren är så hivade han fram sina kakor och bjöd laget runt. Mitt i kakpausen så kom bussen och alla cyklisterna stod precis vid busshållplatsen. Det blev till att maka sig lite så bussen kunde stanna och släppa av en innebandyspelare som sedan lommade ut på en grusväg. När kakorna var uppätna så tyckte Kicken att det var nog tränat. Retur alltså. Mot och igenom Landskrona. Vid Infarten så vinkade Bosse Bus och Kicken adjö medan de övriga tre fortsatt mot Bilprovningen. Där hade Micke parkerat sin bil där han hade ett par cykelbrallor till Bokis. Detta för att det skulle bli anständigt att ligga bakom Bokis och inte behöva skåda allt genom de tunnslitna cykelbrallorna som hans nuvarande. Sedan var det till att söka sig hemåt. Mörkret faller snabbt. Med tänt lyse så var det till att ta returen genom Häljarp till Saxtorp där Bokis svängde mot Kävlinge medan Elitaren fortsatte till Hänkelstorp.

Elitkakspaus vid Säby kyrka.
Buss på bussen Bosse!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 3 =