Kortbanekommittéen dompterade!

En massa grönklädda cyklister var samlade på Järavallen.

Söndag 15 september. Kicken hade ivrig SMS:at och undrat om dagens träning inte skulle synkas med Örestadcyklisternas klubbmästerskap. Vi samlas som vanligt och sedan tar vi en tur och ser om vi kan finna dem. Vädret var rejält blåsigt. Runt tio sekundmeter av någon västlig riktning. Kicken kom Elitaren till mötes på Stora Byvägen. Kicken kunde berätta att han råkat på Röde Baronen med fru hade kört vilse i Saxtorpsskogen och villat bort sig från slingan. Det gäller MTB det. Kicken och Elitaren rullade på racercyklar. Vid Fotbollsgolfen så stod två bilar med cykelhållare parkerade. Röde Baronens och Bokis. Bilen, men inte någon Bokis sågs till. Men efter ett litet tag så kom han rullande. Eftersom han tagit bilen till Saxtorp så hade han gett sig ut på en liten runda för att känna hur benen var idag och att värma upp lite.

Så rullade man iväg, ut på Stora Byvägen med sikte på Järavallen. Det blåste som sagt rejält. Så med låga växlar och gott tramp i pedalerna så tog man sig meter för meter i motvinden ut till Barsebäcksvägen. Sedan med sidvind ner till Järavallens infart. Jodå, där inne på parkeringen syntes en massa grönklädda figurer med cyklar. En liten stund efter så kom det en bil med släp skumpande. Det var Örestadcyklisternas ordförande, Gert som kom med grillen. Efter KM så skulle det grillas.

Kicken avr lite orolig. Nä, sa han. Det här tar tid. Ska vi rulla iväg själv eller stå kvar och frysa. Detta ledde till att Kicken, Bokis och Elitaren rullade iväg. Man fortsatte söderut mot Barsebäckshamn för att sedan fånga medvinden och ta sig uppför Gillhögsbacken. Aldrig förr hade det gått uppför som idag. För att inte prata om utför. Utan att trampa så var farten lätt uppe i femtiofem knyck. Frihjulsåkningen varade nästan hela vägen till Cykelvägen överfart mot Sandskogen. Snabbare än någonsin och längre frihjul än någonsin kunde skrivas in i loggboken. Snabbare än någonsin var även kicken med att börja tjata om Elitkakor. Uppe på Gillhögsbackens krön tyckte han att man kunde ta kakpaus. Men nej, först efter en timmes cykling innan kakorna kunde komma ifråga!

Genom Lödde och ut mot Borgeby. Där började ett lätt duggregn och strax kunde man känna den omisskännliga doften av regn. Kicken började gnägga likt en häst. Det var dags att runda av träningen. Det är inte kul att cykla kall och blöt. Man stannade till och Kicken fortsatte att vurma för en snabb hemresa till en varm dusch. Idag var han oövervinnlig i sin argumentation. Så de båda andra vände även de sina cyklar i etthundraåttio grader och började trampa norrut igen. Kortbanekommittéen hade segrat. En liten pluttrunda och sedan snabbt hem…

Kicken och Bokis eldar på uppför Gillhögsbacken i god medvind.
Till sist fick Kicken den efterlängtade Elitkakan…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =