Han trampade på så att sadeln glödde!

Polka Dot trampar på med glödande energi i pedalerna!

Söndag 1 september. Första höstmånaden men fortfarande sommar, härligt. Väderprognosen lovade lite regn, men när en liten skur dragit förbi på morgonen så kunde det nog blåsas faran över. Radarbilden på DMI visade inte några fler skurar i närtid. Gött. Upp i sadeln och så iväg till Saxtorp. Där satt Polka Dot på en sten och väntade. Bokis hade förhinder idag och Kicken var uppe på västkusten. Igår, lördag hade han segrat i ett tempolopp där. Trots det fina vädret så dök det inte upp fler träningssugna.

Vinden var svag västlig. En Habo Ljung-runda låg bra till idag. Så iväg mot den nyasfalterade Stora Byvägen för att sedan ta Barsebäcksvägen till just Barsebäck. Polka Dot visslade upp i spets och drog upp tempot. Elitaren trummade på vad han kunde för att håla rullen. Men gång efter annan så tappade han densamma. Detta hände när farten började närma sig de fyrtio knycken. Duncan har verkligen utvecklats i sadeln och har ett riktigt ordentligt tryck i pedalerna. Han trampade på så att sadeln bokstavligen glödde.

Turen fortsatte på samma sätt. Polka Dot drog upp tempot och Elitaren kämpade som en hund i en benhög för att hänga kvar på rullen. Men så blev låren mjölksyresstinna och så tappade han. Polka Dot väntade in och så kördes ”loopen” igen…

Över Gillhögsbacken och vidare genom Sandskogen och Lödde för att ta cykelvägen till Borgeby slott. Därifrån via Flädie till Habo Ljung. Som traditionen bjuder så var det dags för Elitkakor i Habo Ljung. Dessa godsaker erbjöds även till en förbipasserande cyklist som dessvärre inte förstod vilka godsaker det var, utan tackade nej och ökade farten för att sätta sig i säkerhet….

Så var det dags att vända hemåt. Vinden hade ökat och därmed även svängt norrut. Någon slags nordvästan garanterade motvind resterande del av träningen… Bjärred-Borgeby och så Löddeköpinge. Nu började det torna upp mörka moln i nordväst. Skulle det komma en skur? Elitaren hade nog en möjlighet att klara sig. Men Polka Dot som skulle till Landskrona. Men han klarade sig nog bra. Blev det regn så var det knappast många droppar.

Humle & Dumle, nej men väl Elitaren & Polka Dot vid Elitkakpausen
Här ser vi Polka Dots rödglödgade sadel vid Elitkakspausen i Habo Ljung.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − nio =