Halva klungan körde ifrån Elitkakorna!

Det var många cykelsugna samlade på Lamellgatan.

Torsdag 29 augusti. Så var det dags för augustis sista träningspass. Nästa gång sadeln ska äntras så står det september i kalendern. Högsommarvärmen kom i retur och svepte in landskapet i den fuktiga värmen. Det behövs inte mycket fysisk aktivitet för att svetten ska rinna. Men tänk vad skönt att kunna cykla i kort kostym! Så gnäll inte, utan svettas med ett leende!

Bokis hade förhinder idag. Det är stökigt att flytta och all tid har man inte själv kontroll på. Elitaren fick alltså rulla till Lamellgatan ensam. Väl där så var han rakt inte ensam längre. Där stod ett nästan tiotal gröna figurer och väntade tillsammans med en orange. Den orange var Kicken i sin LCK-kostym. Bland de övriga fanns bl a Nestorn och Hasse. Efter en stunds överläggande så beslöt man sig för att cykla norrut, mot vinden som i och för sig inte var så stark. Men ändå. Cykelbanan ut till industriområdet vid Oatly och sedan mot metropolen Vadensjö. Klungan delade sig i backen och framme i korset vid Kyrkan stannade man för att samla ihop klungan igen.

Iväg igen mot Härslöv och Ottarp. Ett par flinka , yngre förmågor drog upp tempot och drog iväg. Elitaren hängde på nästan hela vägen till Härslöv, men gav sig i den lilla stigningen innan där. Så var det dags att samla hop igen innan det var dags för attack på Ottarpsbacken (från lätta hållet). Belöningen efter att ha klättrat uppför den lilla knycken är den långa härliga utförslöpan. Femtio knyck på bara frihjul är inte något orimligt resultat. Det visar också på hur mycket jobbigare Ottarpsbacken är från andra hållet. Som kompensation för att det var lätta Ottarp så serverades Bältebergabacken strax efter. En seg rackare som inte ser mycket ut för världen. Men den känns i benen… Så vidare mot Vallåkra. Men så hände något. Istället för att svänga vänster mot Vallåkra så blev det höger mot Tjutebro. Spännande med nya vägar! Och nya vägar blev det. Efter en stund hade Eltiaren inte någon koll på vart man var. Att upptäcka nya vägar efter att ha cyklat runt i trakterna sedan förra årtusendet kändes inte speciellt troligt, men det var det.

Vart man sedan blev av går inte att redovisa. Men efter en god stund så stod det Bårslöv på en skylt. Då började bilden klarna lite. Ett stopp för att samla hop klungan. Där ventilerade Kicken åsikten att det vore ett perfekt ställe för Elitkaka. Men det tyckte inte alla, utan halva gänget drog iväg medan den andra halvan avnjöt godsakerna innan man rullade iväg igen. Efter en stund siktade man den andra halvan av klungan som snällt stannat till när de märkt att alla inte var med. Men Elitkakspausen var förbi så de fick fortsätta utan godsaker. Klockan tickade på och solen sjönk all längre ner. Oj, det kommer att bli mörkt innan rundan är över tänkte Elitaren och gladde sig över att han hade ljus på cykeln. Genom Råå och så cykelbanan till Rydebäck – Glumslöv och så den fina utförslöpan ner till Landskrona. Allt efter hand så droppade folk av. Genom Landskrona så var det bara Nestorn och Elitaren kvar. I Häljarp så vek Nestorn av mot Barsebäcksvägen och Elitaren fortsatte rakt fram mot Saxtorp och sedan Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här ansluter eftersläntarna till klungan i Härslöv.
Trampande mot Vallåkra.
Då pulsklockan strulade så blev det två kartbilder. Här är utvägen…
…och här hemvägen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 8 =