Let’s Dance höjde pulsen på Kicken!

Kock Rynke och Kicken väntade uppfordrande med korslagda armar på att fler skulle ansluta till söndagens träning.

Söndag 21 maj. Äntligen dags att swinga sig upp i sadeln igen. Först lite bortavaro som följdes av en förkylning. Men idag så kände Elitaren att det var på tiden att rulla ut igen. Korta kostymen var på men armvärmarna var för säkerhets skull nerpackade i ryggfickan. I Saxtorp stod Kicken och Kock Rynke väntande. Strax kom det en annan gubbe rullande. Som vanligt kom Bokis väldigt exakt på slaget. Kicken och Kock Ruynke blev lite mobbade för att de var vinterklädda. Mobbingen ledde till att vindvästar och armvärmare snabbt kom av och packades undan. Det är bra, lite ordning får det ju vara. Runt tjugo grader, då behövs det inga vinterkläder. Det är bara i Spanien de kör med långa ärmar och ben till kvicksilvret har passerat 24 grader. Men nu bor vi ju i Sverige, Kung Bores territorium och då kan vi inte mjäka oss på det viset!

Eftersom vinden var ostlig så lades kursen österut. En Ellingerunda. Dösjebro-Dagstorp-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan-Håstad-Örtofta-Viderup och så vänster uppför Ellingebacken. Elitaren hade lite problem att hålla tempo med dessa vältränade tramphästar. Gång efter annan ramlade han av. Men de var hyggligare och väntade in honom så han kunde ansluta igen. Ja, han ar ju alla Elitkakorna i sin ryggficka. Ingen vill väl köra från koktrossen?

När den jobbiga Ellingebacken var avverkad var det även slut på den direkt motvinden. En liten bit med kantvind innan medvinden förgyllde tillvaron för de fem. Ett stop som vanligt vid trädet som hade ett jättegult rapsfält i fonden. Kakorna avnjöts medan Kicken ondgjorde sig över Let’s Dance och röstningssystemet där. Samtidigt var alla glada över att Petra Mede med sitt stora ego inte var kvar som programledare. Med denna uppladdning var energidepåerna fulladdade igen för returen hem som gick över Västra Hoby-Kävlinge där Bokis hoppade av och rullade hem till duschen. Den kvarvarande kvartetten rullade vidare genom Kävlinge och vidare till Hög för att ta sikte på Västra Karaby. Även här en liten backe som suger ganska bra i benen även om den inte ser så farlig ut. I Västra Karaby vände man mot Karaby Lycka för att komma ut på den gamla slingan för Saxtorps Grand Prix som under sin storhetstid i början på 30-talet drog en 100 000-hövdad publik. Nu var det bara någon enstaka ko som förvånat tittade när dessa cyklister passerade. I Hänkelstorp hoppade Elitaren av och rullade hem till sin dusch medan de tre kvarvarande visslade vidare mot Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi kör då med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Alla cykelsugna välkomna!

Denna synen var vanlig för Elitaren. En bra lucka fram till de andra…

Elitkakspaus och Let’s Dancesnack.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − fem =