Klubbmästerskap i MTB!

Söndag 9 oktober 2016. Idag var det den stooora dagen. Avslutning på knatteträningen och klubbmästerskap i MTB. Men hur skall man klä sig? Termometern visade på 6 grader men som tur var så hade det lilla regnet dragit undan. En snabb runda hem om till Piruetten som öppnade iförd sin gråa

Spänd väntan på startlottningen!

lurviga morgonrock. Nä, nä, nä, sa han och skakade på huvudet. Här skulle inte köras något KM. Men hur dags var korvarna färdiggrillade, undrade han. Det var bara för Elitaren att rulla vidare mot Järavallen. Via Ålstorp och så genom mossen till Järavallens östra sida och sedan gångbron över för att rulla in till parkeringen där Kicken var i full gång med att ladda grillen. Där kunde något världsunikt dokumenteras. En bild togs när Kicken lade på ett kol…

När klockan blivit halv elva var det dags att lotta startordningen. White Lady fick startnummer ett och Elitaren två. Denna lottning gav Elitaren vibbar att kunna placera sig. Det är ju svårt att köra om ute på slingan så lyckades han att hålla alla bakom sig så skulle detta ju kunna bli en fin placering. Så satte Fröken Ur igång starterna. White Lady ångade iväg ut på spåret. Minuten efter stånkade Elitaren igång.Ut på spåret och så iväg. Den första delen av slingan är väldigt trixig. Det går inte att få upp någon speciell fart. Det gäller att hålla tungan i rätt mun så man blir kvar på spåret. Det tog inte lång tid innan den förste kom och ville köra om. Detta en bit innan Dödsstupet. Vid Dödsstuet så stod Lille Skutt med sin lilla Liv i babyjoggern och hejade på. Efter Dödsstupet så blir det trixigt igen och flera korta, intensivt branta backar. Detta i tät följd, så pulsen är ganska så på topp när det åter planar ut. En efter en så passerade de medtävlanden Elitaren.

Sistaplatsen var tingad, men lite motstånd fick ju bjudas. Åter tramp, tramp vad det gick. Snart var det åter dags för backkörning. Upp och ner för en ås som sträcker sig i nord-sydlig riktning.Inte så långa men branta backar. Ligger du på för hög växel så blir det stopp. Bra fart in i backen och rätt växel så glider

I sedvanlig ordning var det Fröken Ur som höll i tidtagningen!

man över krönen gång efter annan. Men det räcke med en liten felbedömning så blir det stopp-ili-stopp… Men Elitaren lyckades hålla farten genom alla backarna. Precis innan sista utförslöpan släppte han förbi ännu en . Det var ju fasligt så många där kom bakifrån. Nu var det mesta av det värsta avverkat. Mördarbacken återstod, annars var det ganska enkla hinder i övrigt. Mördarbacken gav Elitaren svettpärlor i pannan. Hur skulle detta gå. Den backen hade han ju aldrig klarat av innan. Vojne, vojne, vad månne det bliva av detta?

Nä, men se på f-n, var där inte publik vid mördarbacken! Då gick det ju inte att ta en rövare och gena. Dels var där publik och dessutom spärrade de effektivt genvägen. Det var bara att rulla vidare på stigen och försöka hålla farten uppe och ha rätt växel och bra ös i pedalerna. Vips, innan en höna hade hunnit bajsa, så varElitaren över Mördarbacken. En bubblande eufori spirade i kroppen på honom. Det var första gången någonsin som han fixat detta. Det hade varit nära många gånger men aldrig lyckats. Men idag så j-lar gick det!

Nu är det en enkel sträckning kvar. En sådan sträckning som inbjuder till lite fart. Ja, och fart hade Tränar’n fått när han swischade förbi Elitaren. Det var

White Lady var första startande.

håken, ännu en som körde förbi. Nu måste det väl vara slut på det. Skulle alla köra förbi honom, det kändes tungt. Men skit samma. Det viktigaste är ju att delta och kämpa. Placeringen har ju inte någon betydelse. En stilla undran dök upp i huvudet. Var alla korvarna uppätna när han kom i mål? Skulle man hålla på att packa ner allt och deltagarna vara på hemväg när Elitaren med sina sista tramptag skulle rulla i mål?

Men som tur var det inte så. Kicken hade gott om korvar i sitt korvstånd. Många människor på plats. En god stämning och många korvar avnjöts. Det är bara att tacka Landskrona CK för ett mycket trevligt arrangemang. Lättsamt, kul och för alla!

Resultat:

Herrklassen:

1.Hillis  24:45:5
2.Fredrik Arbin  25:40:86
3.Mini  26:24:17

4.Rickard Ivarsson 27:08:24
5.Peter Hillhagen 27:22:09
6.Tränar’n 28:07:51
7.Torbjörn Eriksson 28:56:21
8.Samuel Larsson 29:56:13
9.Schnurrbart 33:00:14
10.Elitaren 38:46:69

Damklassen:

1. White Lady 29:45:58

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt då i Saxtorp vid Fotbollsgolfens parkering. MTB och lampor på. Det blir fort mörkt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =