Han försvann som en måsskit i dimman!

Torsdag 13 oktober 2016. Nu har hösten börjat på riktigt. Bara tio grader eller knappt och en frisk ostanvind. Nu är det tid för långa cykelbyxor och tjockare jacka. Ett halvår kvar tills man kan krypa i den korta kostymen inför träningarna. Efter lite grävande i garderoben så kom paltorna fram och på. Sedan var det bara att rulla till Saxtorp. Elitaren hade inte hunnit långt innan

Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Mini och Kakmonstret på plats medan Kicken och Schnurrbart rullar in.

han nästan blev påkörd av en vit Volvo S60 med registreringsnummer MDP843. Just nu har trafikverket något strul med tekniken, men så fort det fungerar igen så kommer ägaren att läggas ut här så att om det är någon som vet vem vederbörande är, berätta hur bilen användes idag. Höger backspegel var bara någon centimeter från Elitaren. Det var inte möte eller så, hela vägen var öde förutom Elitaren och Volvon. Det fanns mycket gott om plats att passera utan att riskera liv och lem på en oskyldig cyklist. Vanvettigt!

Resterande färd till mötesplatsen i Saxtorp gick utan incidenter. De allra flesta bilisterna tar ju faktiskt hänsyn. Det är verkligen ett fåtal som vill ha dråp eller mord på sitt samvete. Ett gäng var på plats: White Lady, Mini, Hillis-Trillis, Kicken, Schnurrbart, Samuel, Kakmonstret, Bokis och några till. Man delade upp sig direkt i två grupper. En ”Kaugegrupp” anförd av Elitaren och så en snabbgrupp som man inte hann att se vem det var som tog spets. Precis när man rullade iväg så sladdade Tränar’n in på parkeringen med sin Fordaloppa. Detta fick snabbisarna att stanna till och vända åter mot parkeringen medan

Vad har monstret i sin mun om inte, just det Kaka!

”Kaugegruppen” fortsatte mot den röda slingan i Saxtorpsskogen. Precis innan man nådde denna så kom snabbisarna ångande och vek in på slingan framför ”Kaugegruppen”. Några meter in på slingan så var där ytterligare en från snabbisarna som ville köra om för att hinna ikapp snabbisarna. Schangtila som man är i bakverksgruppen så gled man snällt åt sidan och lät honom passera.

Så lägrade sig åter lugnet i gruppen. Nu kunde man få köra i lugn och ro Ett varv på den röda slingan innan man gick över mot rosa slingan på Järavallen. Men riktigt ostörda fick man inte vara hela tiden. Strax innan man var borta vid vändpunkten vid Ulmestigs så mötte man en annan cyklist med starkt ljus. Det var Tränar’n som varit hemma och bytt från Fordaloppan till MTB. Med ett stort smil på läpparna gjorde han ett lappkast och hängde på. Men när man kom över vägen och in på Järavallsidan så drog han och kakmonstret iväg som om de hade eld i baken och försvann som en måsskit i dimman. När man kom fram till starten för rosa slingan så var Kakmonstret ensam där. Tränar’n hade vikt av någon stans och försvunnit ut i skogen. Ett gäng med cyklister hade skymtats på första delen av rosa slingan så han hade antagligen joinat dem.

Med detta agerande så missade han utdelningen av Elitkakor. När kakorna var ätna och Kakmonstret färdigpinkad så kunde man rulla iväg. Ja inte Bokis. Han

Elitkakspaus på Järavallen vid rosa slingans start.

vände hemåt. Han hade legat däckad några dagar över helgen och ville ta det så lugnt och komma igen. Men han skulle dyka upp på söndag igen. Ut en runda på rosa slingan. Ganska snart fick man ett rådjur som sprang tvärs över stigen och försvann in i det djupa mörkret i skogen. Rundan gick bra förutom några vurpor, så kallade batangis, som Kakmonstret slog. Men allt gick bra förutom lite extra damm i kostymen.

Efter avverkat varv så var det dags att rulla hemåt. Schnurrbart och Kicken norrut mot Häljarp/Landskrona och Kakmonstrettillsammans med Elitaren mot Hofterup. Nästa träning på söndag kl 10.00 då vi kör MTB. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =