Bolis återkomst efter rumlandet!

Söndag 2 oktober 2016. Det var utlovat en herrans massa regn denna dag. Därför föll valet på MTB. Sedan visade det sig att det inte kom mer regn än de ettkommaåtta milimeter som fallit på morgonen. Vasa och Duncan dök upp

Uppvärmning på röda slingan i Saxtorpsskogen.

med landsvägscyklar, alla övriga på MTB. En del var förstås på X-Cup avslutning i Hässleholm. Men Löpar’n, Tränar’n, White Lady, Röde Baronen, Bosse Bus och några till utgjorde snabbgruppen som med det snaraste satte kurs mot Järavallen. Gubbagruppen bestående av Kicken och Bosse Bus anfördes av Elitaren.

Gubbargruppen var inte lika het på gröten utan tog sig först en uppvärmningsrunda på röda (gula) slingan i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen. Bokis hade inte cyklat något speciellt den senaste tiden. Den senaste dryga veckan hade han dessutom tillbringat i sus och dus i Barcelona. Men nu skulle vin & spritångorna vädras ut och späcket från tapasintaget brännas bort.

När man kom över till Järavallen så kom Kakmonstret rullande, precis lagom till Elitkakspausen. Ja han gör verkligen skäl för sitt namn. Så fort det prasslar i kakpåsen så står han där med längtansfyllda ögon och väntar på utspisning. Precis innan man rullade iväg ut på rosa slingan så kom även Röde Baronen rullande. Kakmonstret och Röde Baronen var nu på hemväg, vilket även Kicken var. Den sistnämnde blev övertalad att följa med en bit på Rosa slingan för att sedan vika av och rulla mot Landskrona. Lättövertalad var han, viljelös

Såhär ser ett par skånkar ut efter ett varv på Rosa slingan, sa Kakmonstret, ägaren till benen…

som ett rö böjde han sig för ”vinden” och följde med. Grupptrycket tyngde hårt på hans axlar så han vågade inte vika av. Han till och med klämde dödsstupet! Undras om det inte var första gången?

Vidare ut på slingan. Det är ganska trixigt med många skarpa svängar och korta men branta backar. I backarna gäller det att ha bra fart med sig annars är det lätt att man får spinn på bakhjulet vilket i sig leder till tvärstopp. Men det gick bra, även för Bokis. En vurpa gjorde han där han stod på näsan i en dypöl. Men han klarade sig med blotta förskräckelsen och lite lera i nyllet och på hjälmen.

När man kommer längst söderut på slingan,, längs golfbanan så är alla trixigheter och branta backar avverkade. Den lättaste biten av slingan återstår. Här hittade Elitaren en Nike golfboll i höjd med Mastersbanans sextonde green. Den som hade slagit ut den hade nog fått höra från kollegorna i bollen att det var en LS-boll, Leta Självboll. Bollen låg bortåt sextio – sjuttio meter höger om green…

Med bollen i ryggfickan på Elitaren så avverkades sista biten och så var man tillbaka på Järavallens parkering. Fortfarande var Kicken med. Men nu vinkade han hej då fortare än en höna bajsar och rullade ut på Barsebäcksvägen för att

Bokis mumsar Elitkaka!

ta sig hem till Landskrona. Bokis och Elitaren fortsatte mot gångbron och sedan vidare genom mossen till Ålstorp för att sedan fortsätta till Dösjebro respektive Hofterup.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. MTB med samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

På söndag är det öppet KM i MTB på Järavallen. Första start kl 11.00. Samtidigt är det avslutning för knatteträningen. Detta också på Järavallen. Men knattarna startar 09.00. Välkomna alla till denna cykelfest!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =