Kicken tömde alla reserver tidigt!

Samling i cykellampornas sken.

Torsdag 16 november. Det har varit några köldknäppar men skönt nog blivit lite milt med en åtta plusgrader. Radarbilden förvarnade om att det kunde komma några regnstänk, men inga större mängder. Det var till att hoppa upp på MTB’n och rulla till Saxtorp. Eftersom Elitaren kom iväg i god tid så valde han vägen ”inomsärs”. Alltså att köra cykelvägar och stigar istället för att ut och slåss med bilarna på Grand Prixvägen. I Saxtorp så stod det några och väntade. White Lady, Mini, Kakmonstret, Andreas och Kicken. Senare anslöt Fredrik och klockan aderton noll noll rullade Samuel in skjutsad av sin fader.

Som vanligt när det regnar och blåser på hösten och vintern vill White Lady ut och köra asfalt. Det är ju inget som lockar henne när det är sol och blå himmel på sommaren… De flesta skrev in sig på det passet medan Kicken, Andreas och Elitaren stannade i skogen. Med Elitaren i spets så rullade man ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. Ja numera är slingan både grön och rödmarkerad. Någon lustigkurre har målat över vissa röda markeringar med grönt så att markeringarna inte skall synas. Tramsigt. I lagom fart rullade man runt. Men det tog inte så lång tid innan Kickens lyse på cykeln slocknade. Elitaren hade påpekat för honom att det lyste rött redan vid samlingen. Att indikeringslampan lyser rött visar på att batteriet är på upphällningen. Så när man kom upp på vägen så vek han av och rullade hem mot Landskrona med bara ljus i ”takgöken”. Andreas och Elitaren fortsatte och fullbordade hela varvet.

Tillbaka igen vid den grönmålade rödmarkeringen vid infarten så var det dags för Elitkaks- och kisspaus. Klockan var inte så mycket så man beslöt sig för att ta en liten runda till. Pang på det och tryck i pedalerna och ut i spåret. När man rundat Ulmestigs och var på väg tillbaka genom grandet vid dagiset så hade Andreas framhjul blivit platt. Stopp för att prova att pumpa upp däcket, vilket gick bra i sig, men ett pysande hördes. Lusten att byta slang i den mörka, blöta skogen var inte överdrivet stor. Så kosan sattes direkt mot parkeringen där Andreas hade sin bil. Allt tryck som fanns att uppbåda ner i pedalerna för att försöka hinna fram innan luften försvunnit igen. Det lyckades, nästan. När man kommit in en bit på den asfalterade delen av Hagensvägen så var det dags för ett nytt stopp och fisa i lite mer luft i framhjulet. Två minuter efter denna pumpning var man framme vid bilen.

De båda vinkade hej då till varandra. Medan Andreas lastade MTB’n på cykelhållaren så rullade Elitaren mot Hofterup. Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp.

Elitkakspaus efter första varvet på röda slingan.
Här pumpas det friskt för att få ny, frisk luft i framhjulet!
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 17 =