Han lät som ett rostigt paternosterverk!

Två nya förmågor dök upp till söndagens träning!

Söndag 12 november. Fars dag och solen lyste från en blå himmel. Runt sju grader varmt men med en isande nordvästan. Det blir skönt att hålla sig i skogen. Elitaren tog en snabb runda hem om Piruetten som tog emot i morgonrock. Nej, han skulle inte cykla idag. Han var förkyld… Så Elitaren fick fortsätta ensam till Saxtorp där det väntade ett antal träningssugna. Ett gäng hade begett sig till Söderåsen för att få andra utmaningar än dem som man får här i dessa låglandsskogarna. Men åtta träningssugna räknades in. Johnny va Geöur du hade aviserat sin ankomst till träningen, men när han inte dykt upp till fem över tio så rullade man iväg, ut på röda slingan i Saxtorpsskogen.

Bosse Bus lade sig först och satte takten. I en rad bakefter så följde alla andra med. Elitaren hade problem med sin astma. Luftvägarna lät som ett gammalt rostigt paternosterverk när han andades. Det var svårt att hänga på grund av de ideliga hostattackerna. Så efter en liten stund så vinkade han iväg de övriga för att trampa runt i sin egen takt där han kunde lägga sig under hosttröskeln.

Ett varv avverkades i Saxtorpsskogen och sedan över mot Järavallen för att klämma ett varv där också. I samma tempo avverkades denna slinga som är betydligt mer teknisk och krävande än Saxtorpsslingan. Utan några större missöden klarades även denna slinga. Sedan var det dags att runda av och hemfärd till Hofterup via stora kohagen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Välkommen!

MTB’n utpackad ur stora skåpbilen!
Taktiksnack innan start.
Söndagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =