Ingen rädder för regnet här!

Bokis trampar på mot ljusare tider genom Löddeköpinge med Röde Baronen och Kicken i hasorna.

Söndag 16 maj. DMI hade hotfulla bilder på sin sida. Ett regnområde såg ut att leta sig norrut och drabba Cyklofånarnas start precis kl 10:00. Silverpilen, Flärpen, Röde Baronen, Bokis, Kicken och Elitaren hade samlats och rullade iväg någon minut efter tioslaget. En bit in på Stora Byvägen så stannade man till för att ta på sig regnjackorna. Det blev så som DMI hade utlovat. Ett regnväder kom söderifrån och drog norrut. Förhoppningarna om att de skull dra lite öster om kom på skam. Vattensprut från däcken är ett gissel när man cyklar i klunga. Det är svårt att hitta bra rulle och samtidigt undvika få det smutsiga regnvattnet från vägen mitt i nyllet. Men det är ju inget att gnälla över utan se till att trampa på. För ju längre söderut man kom desto ljusare blev det. Om allt stämde så skulle man köra igenom regnvädret för att sedan få uppehåll resten av rundan. När Gillhögsbacken var avklarad och man tagit sig igenom Sandskogen så varde det ljus. Någon enstaka droppe kanske, men ju längre söderut man kom desto bättre väder. Från Lödde vidare förbi Borgeby Slott och sedan Flädie för att ta sig till Habo Ljung. Den vanliga rundan vid sydliga vindar som det var idag. Första halvan avslutades med att Elitaren gjorde en spurt till Habo Ljungskylten.

Vad hände sedan, undrar så klart den uppmärksamme läsaren. Jodå, rutinerna följs noggrant. Elitkakspåsen hivades fram och bjöds runt. En gubbe kom cyklande förbi och även han erbjöds Elitkaka. Men i vanlig ordning så tackar de förskräckt nej till erbjudandet och lägger p en extra rem för att ta sig bor från det hotfulla(?). Så efter en stunds smaskande och att Kicken och Bokis fick jämfört sina storlekar så var det dags att rulla hemåt. Cykelvägen fram till Bjärred. Där strax innan man kommer till den gamla stationen så håller man på sedan läge att göra ny cykelbana. Detta innebär att man har vänt upp och ner på allt och att det knappt går att cykla där nu… En stilla undra alltid vid väg- och markarbeten, varför tar det en sådan tid?

Returen i övrigt var helt odramatisk. Uppehåll och bitvis sol, doftande rapsfält. Ja riktig vår helt enkelt. I Lödde så var det ett kort stopp för att vinka av Bokis som då vände mot Kävlinge medan de övriga fem fortsatte norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas på Lamellgatan i Landskrona. Vid Veidekke/Saxtorp Trading/ Bodbörsen.

Flärpen med just sin flärp…
Elitkakspaus i Habo ”Ljug”, ja för ljugande blir det under pausen!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 12 =