Fyra stabila cyklister!

Flärpen och Silverpilen kom som raketer med glödande hjul!

Torsdag 13 maj. Torsdag som är en söndag. Kristi himmelfärdsdag. Detta föranledde att träningen förlades till kl 10:00, precis som på vanliga söndagar. Sexton grader varmt och ganska goda väderutsikter. Elitaren satsade allt på ett kort och valde kort kostym för första gången i år. Förvisso kompletterad med armvärmare, men ändå. Det blir ju en liten somrig feeling. Så iväg mot samlingen i Saxtorp. Nordlig vind så det var motigt. På Stora Byvägen mötte han ett par cyklister som kom i raketfart med glödande hjul. Tjenamors, om det inte var Flärpen och Silverpilen. Cyklistduon körde motsols runt Fotbollsgolfen medan Elitaren körde medsols. Samtidigt anlände man dit. Några minuter senare så kom även Bokis rullande. Några fler dök inte upp. Var det månne så att Kicken hade någon kökskommendering idag? Bosse Bus skulle ut på en 20-milarunda med Fix. Ja och vilka svepskäl övriga hade finns det i nuläget ingen information om.

Man bestämde sig för att köra norrut. Upp över Rönneberga föreslogs. Då drog Bokis på det lite. Så han fick valet, Rönneberga eller Ottarp. Då slank Rönneberga igenom. Rönneberga är längre men Ottarp är brantare. Så iväg till Häljarp och sedan Toftavägen till Asmundtorp. Här hade man lagt på ny oljegrus från Landskronavägen fram till i höjd med järnvägsstationen. Inget kul. Men som tur var det inte någon som punkterade.

Då var det strax dags att börja klättra uppför Rönneberga. Flärpen och Silverpilen ville ta det lugnt och inte elda på. Men det blev ändå en liten lucka ner till Bokis & Elitaren som stånkade på i gubbatakt. Här råkade man på en lustig typ på MC som stannade vid rapsfälten och fotograferade sin knarr med de gyllene rapsfälten i bakgrunden. På väg mot Vadensjö så körde man om honom och sedan syntes han inte till något mer. Från Vadensjö till och igenom Härslöv. Här tjoade man på Vargen när man passerade hans hus. Han har inte setts till på flera år. Är han månne rädd för att visa sig för att det är skyddsjakt på varg lite emellanåt?

Nu var det inte mer än några kilometrar kvar innan man skulle få njuta av medvind. Detta efter att man passerat Tomatens hus. Där var det lång kö. Säkert 20-30 personer som väntade på att få komma in.

Det var en lättnad när man slapp dunka motvind. Någon kilometer till Glumslöv där man svängde in om Matöppet för att hålla Elitkakspaus. En gulklädd cyklist kom förbi och han erbjöds en kaka han ocksåmen avböjde med en panikartad blick och trampade iväg så fort han kunde. Undras vad det är som är så farligt med  kakorna efter som alla utanför sfären som erbjuds reagerar på samma sätt: Panik i blicken och sätter sig i säkerhet så fort det bara går…

Så var det dags att rulla hemåt. Nerför Glumslövsbacken och in mot Landskrona. Plötsligt så blev det riktigt kyligt. Temperaturen hade sjunkit från sexton till tolv grader. Så började det dugga lite som grädde på moset. Ingen regnjacka med… Man hoppades att regnet skulle dra bort så att man inte blev genomvåta. Nu var det ordentligt kallt om fingrarna. Ju mer blött desto kallare är ju regeln. Silverpilen hoppade av vid Curla, för han bor strax i närheten. Då tilltog regnet medan de övriga tre fortsatte genom Landskrona. Vid ICA så vände Flärpen mot Asmundtorp medan de båda andra siktade in sig mot Häljarp. Som tur var så avtog regnet igen och från Häljarp till Saxtorp och hem var det uppehåll. Bokis vände av mot Kävlinge medan Elitaren fortsatt mot Hänkelstorp på Grand Prix vägen. Vägen som idag levde upp till sitt dåliga rykte. En grå Toyota Corolla kunde inte vänta ett par tre sekunder tills det blev ledigt på vägen utan klämde sig förbi Elitaren på tio-femton centimeters avstånd. En tokstolle. Att köra om vid möte och klämma sig förbi en cyklist på några centimeters avstånd. Detta istället för att vänta någon enstaka sekund och sedan kunna göra en riskfri och fin omkörning. Corollan har registreringsnummer WXK895 och ägs av Marie Susanne Edlund Österfäladsvägen 190 Asmundtorp. Är det någon som känner henne så påpeka att den som körde bilen idag inte har omdöme nog för att framföra den!

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Flärpen & Silverpilen försvinner uppför Rönneberga.
Medvindsdelen inleddes med att fira med Elitkaka i Glumslöv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =