Grattis Samuel!

Träningssugna tjejer väntade vid Fotbollsgolfens parkering.

Söndag 28 januari. Tidigare i veckan hade mannen med läderveken lovat att det skulle vara sol och fint idag. Men leveransen blev något annat. Lyckligtvis hade regnet dragit förbi tills det var dags att rulla iväg. Men det blåste småspik men som tur är så har man ju hakrem på hjälmen så den inte blåser iväg. Piruetten hade aviserat att han tänkte rulla en runda idag. Så starten gick en runda hem om till honom där han ertappades i kalsongerna. Att vara klar i god tid är inte Piruettens specialitet om man så säger… Men strax hade han hoppat i trikåerna så man kunde rulla iväg mot Saxtorp via Grand Prixvägen.

Vid Fotbollsgolfens parkering var det ett antal träningssugna tjejer som samlats. Samuel var på plats också. Lite överraskande när han klev ur bilen på förarsidan och att hans pappa inte var där. Det blev till att gratulera honom till körkortet som han klarat i tisdags! Grattis Samuel! Löpar’n, White Lady, Tränar’n och en flock till anslöt så att man var bortåt tjugotalet träningssugna. Två grupper delade man in sig i från början. Elitaren tog och anförde en grupp som skulle köra i lite lagom tempo medan White Lady tog hand om gruppen som siktar på världsrekord eller dylikt.

Ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. ”Roliga gubben” hade varit aktiv på morgonkvisten kunde man ana. Vid något ställe så hade en stor gammal stock släpats fram och lagts tvärs över stigen. Det var tydliga släpmärken där stocken hade plöjt undan boklöven. Spåren var väldigt färska. Kakmonstret har tidigare ertappat ”Roliga gubben” när han släpat ut grenar och bråte på stigarna. När han konfronterades med att detta även kunde skada dem som går där, vricka fötterna eller liknande. Då svarade han hatt han fullständigt sket i det! Alltså tydligen en folkilsken typ som inte bryr sig om någon annan än sig själv. Men Dessa hinder han lagt ut var lätta att passera utan att ta fötterna ur pedalerna.

Varvet avverkades utan några egentliga problem. Där var flera trevliga hundägare som var ute med sina hundar. Glatt hejande, leende och glada tillrop. Det är skönt att de allra flesta människorna är glada, positiva och tar hänsyn till varandra. När varvet var avverkat så stannade man till för Elitkakspaus. När kakorna var avnjutna så var e flesta nöjda med den träning man fått så kosan sattes hemåt.

Nästa träning på torsdag. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen i Saxtorp kl 18.00. Alla glada, trevliga människor som gillar att cykla är hjärtligt välkomna!

Ömsom på väg och ömsom på stigar går slingan i Saxtorpsskogen.
Elitkakspaus efter fullbordat varv.
Dagens runda på karta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − två =