Däcken var stinna som en mage efter en ärtbuffé!

När Elitkakorna kom fram så lyste även ögonen på Kakmonstret!

Torsdag 25 januari. Tiden går fort. Januari är snart slut. Milt väder och konstigt nog inget regn. Men blött i markerna är det efter allt tidigare regn. Det behöver torka upp. Men ”på brännet”. Upp på MTB’n och rulla till Saxtorp via cykelbanor och småstigar. Vid samlingen på Fotbollsgolfens parkering stod det en träningssugen och väntade, Kakmonstret. Det var en stund kvar till klockan var 18. Men när klockan var lite drygt fem över så insåg man att där inte skulle koma någon fler. Här hade man ju tagit i marginal så att t o m Lefty skulle ha hunnit komma…

Det var bara att rulla ut för ett varv på den röda slingan i Saxtorpsskogen. Det var väldigt kletigt på sina ställen. Marken är rejält mättad med vatten. Trots att det är en sandskog så torkar det inte upp. Grundvattennivåerna torde vara återställda, med råge…

Duon trampade på genom dyngpölar och gegga. Kadong sa det när kakmonstret gick i backen. Det blev en vurpa när han körde över en rot. Hans däck hade lika högt tryck som en mage efter en torsdags ärtbuffé. Så innan han rullade iväg igen så fick han göra precis som efter ärtbuffén, pys ut lite så trycket lättade. Sedan rullade det på utan mankemang. Rötter eller inte.

Varvet avverkades och man stannade till för att inmundiga Elitkakor och ljuga lite. När kakorna var uppätna så bestämde man sig för att cykla hemåt. Detta via Svanebacken-travbanan-Davidslidsvägen-Paintballbanan och vidare till Hofterup där de båda är bosatta.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. Alla med ett glatt humör är välkomna!

Efter ett varv i skogen är det dags för cykelvård. Spola av några kilo dynga från cykeln.
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =