Fotsvett, Elitkakor & dubbelrunda!

 

Söndag 26 februari 2017. Ibland blir man snopen när man vippar på persiennerna och ser att det är helt vitt ute. Lika snopet blev det idag, fast på andra hållet. Vid sänggåendet låg det fyra-fem centimeter snö som var puts väck på morgonen. Att det skulle bli milt med regn hade ju SMHI klargjort. Men att det skulle ta så hårt på snön var oväntat. Det var bara att direkt skrinlägga planerna på att byta till dubbdäck. Dylika skulle inte komma till sin rätt idag.

Precis när Elitaren rullade in i Saxtorp så kom Bosse Bus och kicken mötande på Hagensvägen. Strax därefter kom Hillis insladdande. Lite snac och så dök helt plötsligt Lefty upp. Alla fyra som var i tid granskade då noggrant sina klockor. Jo, mycket riktigt. Klockan var över tio. Fem över för att vara mer exakt. Alltså väl tid att rulla iväg. Lefty kommer ju alltid sent. Så han hade tur idag att de andra fyra var så involverade i sin diskussion att de inte rullade iväg precis.

Så rullade man iväg ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. Elitaren först följd av Kicken, Bosse Bus, Lefty och Hillis. Det var ett skönt vårväder. Lite blött på marken men ingen väta uppifrån som tur var. Lefty uttryckte sig: ”Det bästa med denna årstiden är att den varma och ljusa tiden ligger framför oss”. Lite poetiskt nästan… Saxtorpsskogen avverkades utan några incidenter eller annat. Enda som skulle komma i närheten av en incident var Kicken gisslande cykel. Ett fasligt pipande och gnisslande. Som en lightversion av gnisslet på en rangerbangård. Var detta månne betingat av hans nyliga besök på Eslövs Leksaksmuséum? Där har man ju en av Sveriges, om inte till och med den största, modelljärnvägen. Var det så att han plockat med sig gnisslet därifrån?

När varvet var avverkat så rullade man över till Järavallen. Pia hade varnat för att det skulle vara en massa förvirrade orienterare denna söndagsförmiddag. Men det gäller ju ömsesidigt att ta hänsyn så kvintetten rullade över dit. Ett kort stopp för Elitkaksintag innan man rullade ut på rosa söingan. Elitaren föreslog först att man skulle köra mosols och hoppa av så fort man kom till gula slingan och därefter cykla hemåt. Lefty och Hills ville köra hela slingan vilket Bosse Bus hängde med på också. Nu började grupptrycket bli stort. Vilket medförde att även Kicken och Elitaren hängde på. Kicken hade faktiskt tänkt sig att avvika efter att han fått sin Elitkaka. Men grupptryckets hårda press fick honom att prioritera om och följa med.

Hillis och Lefty drog iväg först. Sedan körde de andra tre med Elitaren i spets. De två snabba försvann snart ur sikte. Vid några tillfällen kunde man se dem när de vindlande stigarna kom i närheten av varandra. Det var väldigt stilla och lugnt i skogen. Två orienterare och en kontroll var det man såg av hela det stora orienteringsarrangemanget.

Efter avverkat varv så rullade Bosse Bus och Kicken mot Landskrona längs Barsebäcksvägen medan Elitaren rullade över bron för att rulla till Hofterup via stora kohagen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling i Saxtorp vid Fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − femton =