Förvirrad förvirring på träningen!

Söndag 17 juli 2016. Något av förvirringens dag denna söndag. När Elitaren rullade in hos Piruetten så var han borta. Möte du inte honom? undrade Jessica, Piruettens bättre hälft. Men nej. Så det blev en tur till Saxtorp ensam. Dock kom Vasa i mötande fil i Ålstorp. Liggande i sin aerodynamiska ställning på sin tempohoj. Med ett glatt vinkande fortsatte han söderut medan Elitaren

Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

stånkade på norrut mot Saxtorp.

I Saxtorp var det några cyklister på plats redan. Bosse Bus, Kicken, Piruetten, Pia. Allt efter hand rullade det in fler. Punkan,Duncan, Tränar’n, Lille Skutt och några till. Precis när man skulle rulla iväg så kom Lefty insladdande med sin pick-up. (Han nallar alltid på tiden…). Han hade racercykeln på flaket. Av tolv cyklister som samlades var nio utrustade med racer. Bengeten kom utrullande från sitt hus och vände ryggen åt alla och försvann i sin egen värld.

Vinden var västlig och måttlig så man bestämde sig för att köra norrut. En sväng bortom Ekeby eller som det blir på engelska Oak Village… Men detta innebar mycket mer problem än man någonsin hade kunnat förvänta sig. Nu när flera MTB:are hade kommit ut ur skogen och skulle cykla på vidderna. Då blir det inte lätt att få dem att hitta rätt väg. Svårast att hantera av alla var Lille Skutt.Han gillar att ligga framme i spets och utmana andra på spurtar mot blå orstskyltar. Vid ett flertal tillfällen så vek han plötsligt av in på andra vägar än

Kicken tittar förundrat på dem som körde värdshus förbi. Skulle de missa Elitkakorna???

dem man hade stakat ut. Kan det månne vara ett nedärvt kaninbeteende? Att plötsligt vika av nittio grader för att skaka av sig förföljare? Troligen…

Men med fast hand så styrde Punkan och Elitaren klungan så man kom på rätt väg. Två ryttare passerades. De anropades i god tid så de kunde vända sina ekipage så att hästarna inte skrämdes till sken när klungan passerade. I sakta mak passerade man de båda fyrfota för att fortsätta färden. Frän Saxtorp körde man via Kvärlöv-Annelöv-Trää-Billeberga-Sireköpinge-Brödåkra-Halmstad för att sedan vika av mot Oak Village. Här fick man vinden mitt i snudan. Men med ystra fålar som Lille Skutt, Tränar’n med flera så gick det att hålla god fart ändå. Såklart spurt in mot den blå Ekebyskylten. Är det inte dags för kaugepaus? Undrade Kicken. Nix, inte förrän vid brevlådan efter Ekeby, precis som vanligt svarade Elitaren som hade ryggfickan full av de åtråvärda kakorna som får snålvattnet att rinna på alla i klungan.

Såklart blev det spurt mot brevlådan. Där stannade Elitaren och Kicken medan

Möte med två ryttare.

de andra fortsatte en bit längre bort. Men efter någon minut så förstod de att de hade gått(rullat) för långt och kom rullande tillbaka. Inte tusan ville man missa Elitkakorna inte! Laget runt med godsakerna. Lite ljug och pinkepaus på det så var man snart klara för avfärd igen. Vidare ner mot Kingelstad-Bälteberga och så jobbiga Ottarpsbacken. Här tappade Duncan och Elitaren rullen på klungan. Men man återsamlades i Härslöv där man satte kursen mot Vadensjö. Tränar’n skulle förbi och hämta nyckeln till klubbussen så han kunde fixa allt med grillningen på tisdag kväll. 150 korvar skall då grillas och ätas ute på Järavallen, så missa inte detta.

Men förvirrad som han är Tränar’n så fortsatte han förbi och vidare hemåt. Som tur var fick man hejd på honom och såg till att han ficck nyckeln med sig. Här delade man på sig. Lefty och Elitaren uppför Rönneberga medan övriga fortsatte rakt fram mot Landskrona.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Racer. Samling vid St1 macken i Landskrona och så blir det korvgrillning på Järavallen efteråt kl 20.00!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fyra =