Dråpförsök, punka & korvgrillning!

Tisdag 19 juli 2016. Vilket flyt. Idag var det cykling och korvgrillning. Detta gillade tydligen mannen med läderveken för han hade plockat fram bästa sommarvädret. Över tjugo grader varmt och klarblå himmel! Perfekt. Det var bara att dra igång påkarna och trampa upp till Landskrona där samlingen var.

Återsamling i Härslöv, strax mitt emot Vargens hus.

Solsken och fågelkvitter. Livet lekte ända tills strax innan Saxtorp. Då kom en dåre i flygande fläng i en svart Volvo V60 med reg nr ALG370 och körde om trots mötande trafik. I hög fart (säkert betydligt mer än de stipulerade 70 km/h) passerade bilen Elitaren med kanske 10 cm tillgodo. Livsfarligt! Bilen ägs av Gert ’Andersson i Svalöv. Är det någon som känner honom så berätta att det kunde gått illa för lack och plåt på den svarta bänkande Volvon idag. Dråpförsök?

När pulsen lagt sig lite så fortsatte trampandet mot Landskrona. Strax innan Häljarp var det dags igen. En silverfärgad Audi A5 gjorde en omkörning trots mötande trafik. Även här var det inte mycket mer än decimetern som skiljde Elitaren från bilens kalla hårda plåt. Bilen har reg nr PMR530 och ägs av Ann-

Tränar’n stod för grillningen.

Kristin Ingeborg Vesterlund i Häljarp. Är det någon som känner henne så berätta gärna att det kunde gått illa för hennes bil idag. Fula repor och bulor är väl inget man vill ha på en Audi A5…

Än en gång fick pulsen lägga sig. 99% av alla bilister sköter sig och tar hänsyn. Men den lilla procent som blir över är livsfarliga. Hur man så hänsynslöst kan utsätta andra människors liv och hälsa för en sådan fara. Den eller de sekunder som det tar när man visar hänsyn, tycker de personerna att det är värt att riskera människoliv för dem? Lyckligtvis var det slut på incidenterna efter denna. Från Häljarp och fram till mötesplatsen vid ST1 i

Soptipp för racercyklar? Nej alla hussar & mattar var och käkade korv…

Landskrona var det sedan cykelbana. Enda orosmomentet där var att Elitaren blev omkörd av en moppe med vagn. Moppen spydde ut en blå fet rök som gjorde att andningen tog stopp. Som tur var så blåste det lite från sidan så att strax gick det att andas igen.

Vid mötesplatsen var det en handfull på plats och en efter en droppade de cykel- och korvsugna in. Snabbe-Rasmus kom med sin Volvo. Sen från jobbet och undrade hur man tänkt köra så han kunde möta upp. Korvgrillningen ville han ju inte missa… Härslöv-Ottarp-Sireköpinge föreslog Bosse Bus. Nöjd med det svaret pep Snabbe-Rasmus iväg för att svida om och plocka fram cykeln. Den nu nästan tjugohövdade skaran rullade iväg ut mot Säby för att sedan tuffa uppför den långa sega backen mot Härslöv. Den backen som är så go att köra utför. En betydligt allvarligare uppgift att ta den uppför… Klungan sprack i flera delar. Men nere i Härslöv så samlade man hop sig igen. Vid samlingen så kom plötsligt Vargen gående. Han bor ju tvärs över gatan. Nej det fanns inte tid för cykling nu. Jobb och trädgårdarbete och så kom det en svavelosande harang om tujahäck…

Nu delade man upp sig i två grupper snabbresnopparna drog iväg som en avlöning en lördagkväll uppför Ottarpsbacken. Kvar i lagom tempo var Bagman, Hans, Kent, Elitaren och några till. Efter Ottarpsbacken och nere vid kyrkan stod Mini och såg bedrövad ut. Punka på framhjulet. Han hade hojtat på de andra i snabbgruppen men de var så testosteronstinna i öronen att de inte hört något. Någon slang hade han inte men väl Elitaren som snart fiskat fram en hel slang. Några minuter senare så var Minis cyykel användbar igen. Nu till höger ut mot 110:an och sedan mot Tågarp för att vika av mot Sireköpinge, förbi Flinkmans Café därefter Hedenborg nästa. Över väg 17 och mot Be-Town som det står på skylten innan järnvägen där bommarna var nere för ett passerande Pågatåg.

Efter Billeberga så till Trää-Annelöv-Dösjebro och sedan via Furuhillsvägen till Hofterup och vidare ut mot Järavallen. Ganska precis kl 20.00 anlände man så till korvgrillningen. Där stod Tränar’n med grillpincetten i högsta hugg och grillade korvar. Snabbgänget hade varit på plats en god stund och gjort en ordentlig inteckning i korvbeståndet så det fanns fortfarande gott om det. Inget korvobestånd här inte! Det smackades korv och dracks dricka. Vissa var fulla med senap i skägget. Punkan vek sig dubbel av skratt när han fick höra att mini hade punkat och tappat kontakten med Snabbgruppen. Skadeglädjen är som sagt den enda sanna glädjen.

När större delen av de etthundrafemtio korvarna var uppätna så rullade man iväg en efter en. Denna gången med lite tröttare tramptag än på ditvägen. Korvkoman hade satt in. Tack snälla LCK för korven och drickan. Jättetrevligt, gott & kul!

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfen. MTB eller Racer, valet är ditt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =