Norsk läskpappersgäst!

Torsdag 14 juli 2016. Frankrikes nationaldag och Kronprinsessan Victorias födelsedag. Men kl 18.00 denna kväll fanns det viktigare saker att fokusera på för cykelentusiaster. Cykling med Cyklofånarna! Vid Fotbollsgolfen så hade det kommit några MTB:are och en racercyklist när Elitaren rullade in vid Fotbollsgolfens parkering. Allt efter hand så rullade det in fler Racercyklister.

Längst till höger ser vi kvällens norske gäst. Johnny i mitten pratar vitt och brett. Det är bara fantasin som sätter gränser på vad det är för längd han pratar om…

Punkan, Bosse Bus, Johnny och så en norska gästartist! I allt blev det sex stycken på racer. Några fler på MTB, men där var ganska tunt i leden. Mini var i Värnamo för att köra SM, White Lady var norrut i björnarnas regioner för att köra ett MTB-lopp. Hoppas att hon klarar sig utan att konvertera från kolfiberram till björnram…

Bosse Bus tog täten och visade vägen mot Rönneberga backe via Häljarp och Asmundtorp. Vinden var sydvästlig så den var med. Men mannen med läderveken hade lovat att vinden skulle vrida till nordväst och tillta. Bekvämt bak i suget på klungan sidan om norske gästen låg Elitaren. Det var första gången som norrmannen körde i klunga så han ville gärna veta hur det fungerade, tecken etc. Dessa uppgifter sög han in som ett läskpapper*.

Så drog det igång med att utmana Rönnebergas stigning. Snart så sprack

Här ser vi fem sjättedelar av klungan.

klungan. Fyra i spets höll i hop medan Elitaren och en till tappade kontakten. Elitaren längst bak i vanlig ordning. Uppe på krönet återsamlades man så mangemensamt kunde rulla utför, ner mot Tågarp. Här kommer Elitarens kulmage honom tillgodo. Med den tyngdkraften och välsmorda kullager i hjulen gör honom svår att bräcka i utförslöporna på frihjul. Men snart var det dags igen att trampa och där finner snart Elitaren sin plats igen, längst bak…

Vidare mot Sireköpinge från Tågarp och så ut på 110:an för att strax vika av mot Ottarp. Ännu ett skånskt berg skulle demonstreras för den norske gästen. Pågatåget var på gång så bommarna var nere. Men som tur var så behövde man inte stanna utan man kom ganska lagom tills bommarna gick upp. Ny backe och samma scenario som på Rönneberga. Fyra i spets som körde gemensamt medan de andra två halkade efter. Samling i Härslöv strax utanför Vargens bostad. (Hallå Vargen, var håller du hus? Du är ju tillbaka i Sverige igen. Varför syns du inte till?).

Nu in mot Landskrona så man även fick Härslövsbacken. Gissa om Rönnebergascenariot upprepade sig… Men efter backen är där en fin utförsåkning ner. Vid T-korset så återsamlades manoch då smiddes det planer på att ta Glumslövsbacken för att köra ner till Ålabodarna och sedan Sundviksbacken upp. Det fanns alltså inte några gränser för hur man ville imponera på den norske gästen. Elitaren tackade för sig och avböjde Sundviksturen och rullade hem till Hofterup i sin egen takt, med brännande lår.

Elitkakspaus mellan Sireköpinge och Tågarp/110:an.

*Förr när man skrev med bläck eller reservoarpenna så blev däribland ett överskott på bläck som måste sugas upp för att det inte skulle smeta. Till detta använde man ett poröst papper som effektivt sög upp överskottsbläcket så att det inte blev något smet och klet. Detta var alltså innan laser- och bläckstråleskrivarnas tid.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen parkering i Saxtorp. MTB eller Racer, valet är ditt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =