Dramatik till sjöss och lands!

Bokis & Kicken trampar på friskt längs Stora Byvägen

/Söndag 29 september. Det var dags för septembers sista träning. Regnet som piskat på sovrumsfönstret hade slutat och radarbilden på DMI visade att det skulle nog klara sig utan regn hela förmiddagen. Alltså var det till att plocka fram racern. Såhär års avgörs valet mellan racer och MTB av vädret. Vid ruskigt väder blir det MTB annars racer. Någon vecka till sedan blir det MTB för hela slanten när kvicksilvret har sjunkit lite till.

I Saxtorp så samlades järngänget: Bokis, Kicken och Elitaren. Bosse Bus var förkyld och snuvades därför på dagens träning. Efter en stunds överläggande så kom man överens om att rulla söderut då vinden var sydvästlig. Ut längs med den nyasfalterade Stora Byvägen för att sedan ta Barsebäcksvägen söderut. Ihöjd med Golfbanan så såg man en helikopter som hovrade ovan vattnet med en ytbärgare hängande under. Även Sjöräddningsbåten körde runt  där i Lundåkrabukten. Någon sjöräddningsinsats alltså. Som tur var så cyklades på torra land så cyklisttrion var på säker mar i alla fall.. Trots motvinden så hölls det en god fart, över trettio knyck mest hela vägen.

Vid Barsebäckshamn så var det dags att få lite medvind när Gillhögsbacken skulle avverkas. Det är så skönt när bruset/dånet av fartvinden försvinner när man går från motvind till medvind. Att det sedan blir lättare att trampa gör inte saken sämre. Som den alerte läsaren säkert redan har listat ut så var det en Habo Ljungtur på gång. Genom Sandskogen och Lödde för att sedan via Borgeby slott och Flädie ta sig till Habo Ljung. När man passerade vägen mellan Bjärred och Lund så körde man om en dam på just damcykel som man glatt erbjöd att hänga på. Med ett glatt skratt avböjde hon det erbjudandet. Några kilometrar senare var man framme vid raststället där det brukar vankas Elitkakor. Så även idag. Medan man stod där och kalasade på godsakerna så kom damen på sin röda damcykel. Givetvis så erbjöds även hon en Elitkaka. Efter lite övertalning så tog hon emot den och lade den i cykelkorgen för att spara den till eftermiddagskaffet. Det var nog den första någonsin av förbipasserare som tagit emot Elitkakan som erbjudits!

Så var det dags att nyttja medvinden och rulla hemåt. I god fart längs cykelvägen norrut. Strax innan Bjärred så lämnade man cykelvägen som den trottoaren kallas. Men den är smal och knixig och lämpad bara för fotgängare. Genom åren har där varit många incidenter där det är dåligt plats för möte. Därför valde man vägen. Men det dröjde inte länge innan en svart SAAB med registreringsnummer UWG087 tutande passerade trion på bara en decimeters eller två avstånd. Detta trots att vägen var helt fri. Föraren av SAABen var alltså helt omdömeslös. Bilar är hårda och cyklister är mjuka och sköra. Ägaren är Ingvar Norlin som bor på Kadettvägen 10 i Bjärred. Är det någon som känner honom så berätta för honom att han aldrig mer ska låta den som körde bilen idag få göra det igen!

Motsatta beteendet fick man när man passerade av och påfarterna till motorvägen. Vid båda passagerna så stannade bilarna för att släppa fram cyklisterna. De allra flesta bilisterna visar faktiskt hänsyn. Men det räcker ju med en dåre för att ett liv ska släckas…

Vid rondellen i Lödde så vek Bokis av mot Kävlinge där han bor numera. Kicken och Elitaren fortsatte norrut mot Hänkelstorp respektive Landskrona. I backen upp efter rosa huset så kim nästa idiot i en silverfärgad Daewoo Trots möte så skulle den förbannade idioten klämma sig förbi och så när trängt ut Kicken och Elitaren i diket. Detta för att spara en sekund eller bråkdelen av den. Bilen med registreringsnummer UPO950 ägs av Tove Staede som bor på Centrumvägen i Löddeköpinge. Är det någon som känner henne så säg åt henne att aldrig mer låta den som körde bilen idag att åter sätta sig bakom ratten för den personen var fullständigt omdömeslös och inte det minsta lämpad att köra bil!

Nästa träning på söndag kl 18.00 i Saxtorp. Då kör vi MTB och lampor på. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här syns Sjöräddningen i Lundåkrabukten.
Elitkakspaus i Habo Ljung
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tio =