Bredaxlat möte tog hela vägen!

Kock Rynke och Kicken väntade vid Fotbollsgolfen när Elitaren anlände.

Söndag 6 augusti. Kicken var lite orolig att det skulle regna idag. Men hur som helst så går det att cykla även om det regnar. Bara i paltorna och iväg till Saxtorp. När Elitaren anlände så stod redan Kock Rynke och Kicken där. En liten stund senare så rullade även en orakad Lövis in. Som vanlig var det lite dividerande om väder och vilken runda man skulle ta. Spargodt, tyckte Kicken och fick ett unisont medhåll. Detta skulle medföra motvind ut och medvind hem. Ja, om inte vinden vände vill säga, sa Elitaren. Blir det så får du dra på hemvägen sa Kock Rynke till Elitaren. Jo, med sådana kompisar behöver man inte några ovänner, som sagt…

Man rullade iväg norrut på 110:an för att strax vika av mot metropolen Härslöv. Jodå, motvind var det och Kock Rynke låg i spets och drog ett tag innan han drog ifrån och lämnade sin sedvanliga femtiometerslucka till de övriga. Cyklingen gick utan mankemang, nästan i alla fall. Kicken fick lite kedjetrassel men lyckades att få upp den nyinförskaffade kedjan på stora kakan igen utan att behöva stanna. Kvärslöv, Annelöv, Billeberga, Heden, Sireköpinge avverkades på vägen till Brödåkra. Här vek man av mot Norraby och Spargodt. Men man hade inte mer än svängt när man såg ett stort gult bredaxlat monster nalkas framifrån. Monstret var lite bredare än vägen. Som tur var där en infart som de fyra cyklofånarna kunde ta sin tillflykt och vänta på att den stora monsterliknande skördetröskan skulle passera. Efter det var det fritt blås till Spargodt och då hade även motvinden förbytts till meddito.

Så klart blev det stopp för utdelning av Elitkakor vid Spargodt. Efter att de avnjutits rullade man iväg igen. Ut på 110:an igen en liten bit. Ett par hundra meter bara. Men det hanns med en incident ändå på denna korta tid. En otålig idiot i mötande körfält kunde inte hålla sig utan köra om trots det kom fyra cyklister i mötande fil. Det var inte många decimeter från att det kunde gått riktigt galet här. Dessvärre han ingen med att registrera registreringsnumret.

Strax kunde man vika av från 110:an som tur var och ta sikte mot Bälteberga för att sedan vika mot Col de Ottarp. Här var det ett ekipage med hästsläp på väg uppför Ottarp. Kock Rynke blixtrade till och gick in på ekipagets rulle och flög uppför backen. De övriga tre tog det betydligt makligare. Efter att Ottarp var avklarat rullade man in i Härslöv där man gjorde ett kort stopp för att vika av Kock Rynke och Kicken som nu vek av mot Landskrona medan Lövis och Elitaren fortsatte mot Vadensjö-Rönneberga-Asmundtorp. Där delade Lövis och Elitaren på sig. Lövis hem mot Teckomatorp medan Elitaren tog sikte mot Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp. Nu hade det börjat regna lite. Inget allvarligt utan bara ett lät, lätt fnysfisduggregn. Inte tillräckligt mycket för att det skulle vara lönt att ta på sig regnjackan. Nej, bara trampa på hemåt. I södra delen av Häljarp kom dagens andra incident. En liten vit Mercedes klämde sig förbi Elitaren på bara en till två decimeters avstånd och tutade. Detta trots att bilen hade hela vägen fri att ta ut svängen på. Lustigt nog körde blien inte speciellt mycket fortare än Elitaren efter omkörningen och bara för att ett hundratal meter senare svänga in på en väg till vänster. Inte utan man kan undra vad som det var värt att riskera en annan människas liv och hälsa för den knappa handfulla sekunder som den omkörningen gav. Bilen med registreringsnummer OOB322 ägs av Klenia Santana Bengtsson på Vårbruksgatan 3 i Landskrona. Är det någon som känner vederbörande så tipsa gärna att göra sådana omkörningar är både olämpliga och olagliga.

Här ser vi monstertröskan komma och Cyklofånarna som tagit sin tillflykt till en infart för säkerhets skull.
På väg mot Col de Ottarp i medvinden.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =