Rena snurren med blomkål i öronen!

Det var ganska många som kom till samlingen idag vid Puls Arena.

Torsdag 3 augusti. Första träningen denna månaden. Det ostadiga vädret håller i sig. Men det såg inte helt oävet ut vid en kik på dmi’s radarbild. Det skulle nog klara sig. I alla fall inga stora mängder regn. Det var bara för Elitaren att valla rumpan och trampa iväg till Landskrona och Puls Arena. Det rullade på bra så han var där i väldigt god tid. Efter en liten stund Kom Torsten, en nybliven cyklist som gärna ville prova att hänga på. Så klart. Hänga på får alla som gillar att cykla. Allt efter hand rullade det in fler tills man fått ihop dussintalet lycraklädda. Ja, en med ryggsäck förklarade att han var på väg hem. Det var Flärpen som tydligen hade jobbat länge idag.

Så var det här med vilken runda. Elitaren hade haft motvind hela vägen. Men nu hade vinden svängt till sydväst som utlovat. Punkan föreslog att ta cykelvägen till Billeberga och sedan er till Trää. Men då protesterade Platten hej vilt. Nä, se där kunde man inte köra för där fanns ju några små backar. Nej, den tråkiga rundan som han kört i tio år. Ner till Barsbäck längs kusten. Eftersom Platten protesterade så resolut valde man att följa med mot Barsebäck i ett lugnt tempo. Torsten var ny på cykel och ville kolla om han kunde hänga på. Så gemensamt rullade man iväg söderut på cykelvägarna i Landskrona och sedan mot Häljarp där man svängde höger ut på Barsebäcksvägen mot just Barsebäck.

Det gick i ett lugnt tempo men klungan sprack ändå några gånger så man fick vänta in. En bit ner på Barsebäcksvägen började halva gänget öka tempot lite. Kock Rynke gick sin vana trogen fram och släppte ett femtiotal meter till klungan så de absolut inte fick någon rulle. Silverpilen och Elitaren låg tvåa och drog med Kicken, Josefin och Punkan på rulle större delen av vägen ner till Hamnen. Där vände man in på cykelbanan för att utmana Col de Gillhög och alla dess tvåhundratjugo decimeter över havet. Skönt att ha vinden i ryggen när man ska ta sig an en sådan klättring…

Sedan gick det vidare in genom Sandskogen oh rakt genom Lödde. Här fick Kock Rynke hemlängtan och svängde vänster, norrut trots det meddelats att det var rakt fram kot Hög som gällde. Ja, det är inte lätt om man har blomkål i öronen. Han fick ta sig ett extra varv i rondellen för att sedan hänga på de övriga. Inne i Hög ökade tempot när Elitaren gick fram. Då blev det ett fasligt hetsande och hejande för att få honom att öka tempot, vilket han gjorde. Framme vid vägen mot V. Karaby var pulsen i taket efter han fått upp hojen i ungefär den hastighet som man snittar under en etapp i Tour de France. Skillnaden är att de snittar det under runt tjugo mil. Elitaren fixade att komma upp i det under kanske hundra meter om ens det…

Där blev det en kort Elitkakspaus under vilken man berättade några rövarhistorier av olika slag. Nu kunde Kock Rynke äntligen svänga norrut. Fem kilometrar till V. Karaby innan man vände mot Lödde/Hänkelstorp via Karaby lycka. Här ökade tempot igen så man fick bita hop för att inte bli avhängd. Ute på Grand Prixvägen svängde man mot Saxtorp. Men efter en knapp kilometer vek Elitaren av för att rulla den sista kvarts kilometern hem medan den kvarvarande kvintetten fortsatte mot Landskrona.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Silverpilen, Josefin och Punkan vid Elitkakspausen i hög.
Jodå, det snurrade på bra när man var på väg hemåt. Här släpper Elitaren för att strax svänga vänster och hemåt.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 4 =