Bokis tog bergspriset i Ellingebacken!

Bokis attackerar i Ellingebacken!

Söndag 26 juli. Idag hade mannen med läderveken lovat regn. Men en kik på DMI’s radarbild visade att det nog skulle dröja till efter lunch. En liten skur som inte gick att mäta hade redan kommit. Men för säkerhets skull så stuvades regnjackan ner i ryggfickan innan avfärd till Saxtorp och samlingen. Väl där så stod Anna och Kicken redo att cykla. Strax så rullade även den tjyvtränande Bokis in. Han var ju inte med på torsdagens träning men väl iakttagits i tisdags när han var ute och tjyvtränade…
Så slog klockan tio och det var dags att rulla iväg. Anna rullade ut mot Järavallen med löfte om att hon inte skulle vurpa idag, utan hela tiden hålla sig på hjul.  Gubbatrion rullade ut för att söka sig österut. Vinden var av något ostsydostligt slag. Via Kvärlöv- Annelöv-Trää-Norrvidinge-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan-Håstad-Örtofta-Viderup och så backen upp mot Ellinge. Elitaren och bokis kom över vägen medan Kicken fick stanna till och vänta på att några bilar skulle passera innan han kude korsa vägen och ta sig an Ellingebacken. Den tjyvtränande Bokis såg lugn ut, ställde sig upp i pedalerna och trampade på lugnt, metodiskt och effektivt. Varje tramptag tog honom en bra bit mot toppen. Elitaren trampade på vad ha kunde, men kunde inte knappa in på Bokis. Kicken som fått lämna lucka trampade på ivrigt för att kunna hämta hem bergspriset. Men förgäves… Bokis plockade lätt hem detta. Ett bevis på att tjyvträning gör skillnad!

Som vanligt så blev det Elitkakspaus efter man svängt efter järnvägsövergången. Första trädet till vänster är inmutat, ja faktiskt även inpinkat sedan tidigare turer… Kakorna halades fram och bjöds runt. Det är skönt med ett litet break och att få vila rumpan lite innan man påbörjar återfärden. Nu med medvind även om vinden gått lite mer åt söder. Ner mot Örtofta-Håstad för att jaga vidare mot Västra Hoby-Kävlinge. Här vek Bokis av för att rulla hem till sofflocket medan de båda andra fortsatte via Hög till Västra Karaby och sedan Hänkelstorp. I Hänkelstorp så var Elitaren nöjd och vinkade av Kicken som fortsatte mot Landskrona.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi ihop med Örestadcyklisterna så vi samlas på Lamellgatan i Landskrona.

Kicken jagar på för vad han kan, men lyckades ändå inte passera Bokis…
Elitkaspaus vid stamträdet.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sjutton =