Motvind och backigt!

Vid Rya blev det äntligen medvind och alla trampade lättat på.

Torsdag 30 juli. Juli månads sista träning och man kan tro att hösten är här. Kyligt och ett oherrans blåsande från nordväst. Med det är ju inte något att tveka på. Det är bara att svida om till den tighta cykellycran och trampa iväg mot Landskrona och lamellgatan. Bokis hade meddelat att han hade förhinder så Elitaren fick rulla ensam de dryga tolv kilometrarna till samlingen. En liten skara stod och väntade där. Men klockan var bara fem i så kanske Punkan och Kicken också skulle kunna tänka sig att rulla in likväl som någon annan. Minuterna gick, men det var inte något inflöde av fler cykelsugna. Kicken är ju en solskenscyklist. Så den kalla nordvästan hade väl fått honom att tända brasan och slå upp en stadig whisky för att hålla värmen.
Men vart skulle man köra. Frågan kastades ut och svaren uteblev. Till sist blev Elitaren ombedd att visa vägen och bestämma rutt. Okej då, vi kör genom stan och sedan norrut. Jodå, det var man med på även om det inte blev något jubel. Så var det bara att tråckla sig igenom Landskrona på cykelbanorna innan man kunde ta sig an Glumslövsbacken i motvind. Två av cyklisterna satt en väldig fart för att tävla om något bergspris. Tony stannade till för att göra en ”gubbapaus” men sa till Elitaren att fortsätta så skulle han försöka köra ikapp sedan. Jodå, nypinkad med lättad vikt susade han förbi lite senare och tog upp jakten på de två första. Där var det tryck i benen.
Uppe i Glumslöv så samlades man igen för att fortsätta vidare norrut genom Rydebäck och upp till Rya där man vek av mot Vallåkra. Äntligen medvind. Det gick lätt att trampa och den dånande fartvinden i öronen försvann. En lisa för en vindpinad cyklist! Med raka tramptag och god fart avverkades kilometer efter kilometer så man kom till Vallåkra. Därefter ställdes siktet in på Bälteberga dit man kom efter att ha tuggat sig uppför backen från Vallåkra. Precis lagom för en Elitkakspaus. Så likt de senaste gångerna så blev det stopp vid godset för inmundigande av Elitkaka. Så klart var det ett par som tog på sig uppgiften att vattna de stora kastanjeträden.
När kakorna var uppätna och kastanjerna fåt sig sin dos så var det upp i sadlarna igen. Nerför Bältebergabacken för att ta sig an Ottarpsbacken. Tänk på att vara försiktiga när ni cyklar över järnvägsövergången. De stora betongblocken som ligger mellan och runt spåren har glidit isär så mitt i vägen är där en glipa som även skulle svälja MTB-hjul. Ett riktigt cykelställ som kan orsaka otäcka vurpor. Men alla var informerade och beredda så passagen skedde utan incidenter. Backen avverkades med en sida/motvind. Nu började mjölksyran bli lite väl påtaglig i låren. Men det var bara en backe kvar nu, Folkets Husbacken i Härslöv. Sedan var det en go utförslöpa ner till Säby.
Här rullade Tony mot Råga Hörstad medan de övriga tre vidare in mot Landskrona. Vid Halldéns Mattor så vek Elitaren av mot söder medan de båda andra fortsatte vidare in i Landskrona.

Nästa träning på söndag. Då är det samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen i Saxtorp kl 10.00.

Här lyckades Elitaren få till en bild framifrån på de tre snabba (ja, det kostade på…).
Elitkakspaus i Bälteberga.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 4 =