Bokis ryckte överraskande!

Kicken och Disco-Dunk satt och väntade på en tallstam när Elitaren anlände.

Söndag 22 maj. Så blev det ett bakslag i det fina sommarvädret. Kallare med en påspädning av en kylig nordvästvind. Det blev att lägga till ett lager kläder till för att hålla kylan borta innan Elitaren rullade iväg till samlingen i Saxtorp. Där satt Kicken och Disco-Dunk väntande på en tallstam. Det dröjde inte länge innan även Tuborg och A-sson rullade in tätt följda av Bokis och Lövis. De blev lite dividerande om vilken väg man skulle köra men landade till sist i den klassiska Habo Ljungrundan. Detta fastän man skulle få motvind på vägen hem. Lyckligtvis så var inte vinden så stark, mest bara irriterande kylig.

Klungan rullade iväg med Lövis och Elitaren i spets. De övriga njöt av rullen och medvinden. Det trampades på ganska skapligt. Elitaren såg sin pulsmätare växla mellan orange och rött. En kort koll med Bokis om hur läget var. Jodå, det var ganska ok men inte snabbare. Attans, tänkte Elitaren. Han hade ju hoppats få lite alibi av Bokis för att dra ner farten lite. Men icke med denna sega gubbaj-v-l! Lite återhämtning fick man sedan när man vände in på cykelstigen mot lödde över Gillhögsbacken. Förbi de doftande rapsfälten som lyste med sitt gulaste guld. Sedan vidare genom Sandskogen-Lödde och vidare ut mot Borgeby Slott för att vika av mot Flädie. Nu var det inte så långt kvar till Habo Ljung. När man passerat vägen mellan Bjärred/Lund så hände det strax något. Bokis attackerade å det vildaste. A-sson försökte bromsa honom genom att ta tag i sadeln men påföljden att A-sson följde efter Bokis som en vante. Inte någon hann reageral På bråkdelen av en sekund hade Bokis skapat en bra lucka. Som tur var slog han sedan av på takten så de andra kunde komma in på rulle igenl Turligt nog så var man alldeles strax framme i Habo Ljung där man schemamässigt tog en Elitkakspaus.

När kakorna var uppätna och alla hade pinkat var det dags för återfärd, mot vinden. Då märktes kylan ännu mer i motvinden. Som tur var så var det bebyggelse över den mesta delen av hemfärden så att det fanns något som läade. I åbacken upp till rondellen i Lödde så attackerade Disco-Dunk. Lövis hängde på liksom övriga. Det blev en riktig pulshöjare, även för Bokis som nu såg fram emot att cykla själv i eget tempo med en aningens medvind hem till Kävlinge. Den kvarvarande sextetten rullade vidare norrut. I Hänkelstorp hoppade Elitaren av och rullade hem medan de övriga fortsatte.

Nästa träning på torsdag då det är Kristi Himmelfärdsdag. Alltså en torsdag som är en söndag. Därför gör vi som om söndagarna att samlas vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, kl 10:00 för gemensam träning.

Här trampas det på genom Lödde Sandskog med Disco-Dunk och A-sson i spets.
Här ser vi hur Bokis lyckat skapa sig en lucka strax innan Habo Ljung!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =