Fikacyklist på besök!

Farstun, Asmuntorpskan och Bokis dunkar motvind på väg till Asmundtorp.

Torsdag 26 maj. Kristi himmelfärdsdag till ära. Kanske därför vädret var mer avpassat för att flyga drake än att cykla. Ett fasligt blåsande. Bortåt tio sekundmeter och upp till ”kul styving” i byarna. Asmundtorpskan stod och väntade vid Fotbollsgolfen när Elitaren anlände. Strax efter kom Farstun som kunde meddela att det var en nordvästanvind som blåste. Det hade gått fort och lätt på vägen från Landskrona till Saxtorp. Precis på sekunden så kom en vindpinad Bokis som fått banka klockren motvind hela vägen från Kävlinge. Eller som Baloo sa i djungelboken när han fick en snyting av Mowgli; Mitt i nyllet!

Efter ett litet resonemang så bestämde man att köra norrut mot Häljarp och sedan Asmundtorp-Rönneberga-Vadensjö. Jotack det gällde att smälla i lätta växlar när det var motvind. Men meter för meter avancerade man även om det inte var någon hisnande fart. I höjd med Munkebäck så började det stänka lite. Men det var inte något att skriva hem om. I Asmundtorp blev man omkörda av en hantverkspick-up typ Dodge RAM som bakefter hade kopplat ett stort och brett treaxlat släp. Klassisk tanklöshet. Så fort föraren hade passerat Elitaren som låg längst fram, så svängde han in. Det var väldigt nära att släpet hade kört över Elitaren. Släpet med registreringsnummer FJB35S (FJB passar ju bra. Det kan läsas som Fjabbe)9. Ägs av en Allan Holmlund, Björkliden 36 Staffanstorp. Är det någon som känner honom så säg till honom att upplysa den som körde att hela ekipaget påste vara förbi innan man kör om!

I Asmundtorp så kom det en ganska häftig skur. Som tur var så låg en busskur på något tiotal meters avstånd. Snabbt in där för att söka skydd från regnet. Eftersom det var en skur dröjde det inte länge innan man kunde fortsätta mot Rönneberga-Vadensjö. Rönneberga var extra jobbig idag. Vinden mitt i nyllet och inte någonting som läade. Vidare genom Vadensjö co sedan Härslöv. Precis när man skulle ha Elitkakspaus så kom Kicken mötande. Han hade fått sen permission idag efter att han skalat potatis och torkat golvet… efter pausen var det dags att rulla hemåt. Ut till Aspan och sedan vägen in till Landskrona. Ju närmre man kom Landskrona desto mer medvind fick man. Precis innan Landskrona så vek Farstun och Kicken av mot Tullstorp medan de övriga tre fortsatte rakt fram till och igenom Landskrona. Asmundtorpska tackade för sig när man var borta vid Bilprovningen. Där tog hon cykelvägen till Asmundtorp. Bokis och Elitaren fortsatt tillsamman till saxtorp där Bokis vek av för en härlig medvind till Kävlinge.

Nästa träning på söndag i Saxtorp kl 10:00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Busskuren dök upp lägligt när regnskuren kom.
Elitkakspaus i Kvärlöv. Precis då dök Kicken upp…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + nitton =