Asmundfuskerskan!

Lövis & Fredrik vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 14 november. Nu är det verkligen höst. Det känns som att solen aldrig går upp. Grått väder. Men som tur var så varken regnade det eller blåste idag. Inga ursäkter. Bara i trikåerna och upp i sadeln och iväg. I Saxtorp stod Asmundtorpskan och väntade. Efter en liten stund så svängde det in två vita bilar med MTB’s där bak. Det var Lövis och hans kompis Fredrik som ville hänga med på en runda. Kicken hade avisert att han skulle iväg med Friluftsfrämjandet idag och Bokis är fortfarande justerad i foten efter förra söndagens vurpa. Det går så sakteliga framåt. Men det gäller att inte överanstränga foten. Så det får nog bli konvalescens en vecka till eller två. Sen hoppas vi på att han är kurant igen!
Man beslutade snabbt att ta lilla varvet i Saxtorpsskogen och sedan rulla över till Järavallen. Elitaren tog ledningen och visade vägen ut på spåret och runt i Saxtorpsskogen för att sedan rulla över mot Järavallen via Välandalen. Det förhållandevis fina novembervädret hade lockat ut många att promenera. Så man var inte helt ensamma vart man än kom. Framme vid rosa slingans start så bestämde man att Lövis och Fredrik skulle rulla iväg först sedan skulle Asmundtorpskan rulla ut före så att Elitaren skulle kunna hålla koll så att hon inte fuskade någon stans med att välja lätt spår. Så först pep Lövis och Fredrik iväg tätt följda av Asmuntoprskan och Elitaren. Men attans vilket pulver Asmundtorpskan hade. Snabbt insåg Elitaren att han inte skulle kunna hänga på henne. Det tog inte någon lång stund innan han hade hängt av Elitaren och försvunnit bort bland träden…

Elitaren trampade på i sitt tempo. När han närmade sig första passagen över den gula slingan så såg han Asmundtorpskan rulla iväg mot Jerkers ås. Tjenamors, här var det inte svårt att förstå att även om hon var snabbare så var hon inte så mycket snabbare utan här hade det säkert genats på ett eller två ställen. Asmundfuskerskan…? Elitaren stånkade på runt slingan. När han kom fram till Järavallens parkering så kom Lövis och Fredrik mötande. De hade tänkt sig en skallgångskedja för att försöka leta rätt på Elitaren.

Tillbaka vid starten så stod Asmundfuskerskan där och försökte se oskyldig ut. Det gick sådär… Elitkakor bjöds runt innan man vände hemåt. Elitaren genom mossen hem till Hänkelstorp och de andra mot sina bilar i Saxtorp och Asmundfuskerskan mot Asmundtorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB och samlas vid Fotbollsgofen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus efter avverkat varv på Järavallen.
Såhär ser Asmundfuskerskan ut när hon försöker se oskyldig ut…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =