Aj, aj, aj, oj, oj, oj, banken sprängdes!

Det börjar bli långa skuggor vid kvällsträningarna.

Torsdag 28 augusti. Nu är väl den värsta sommarhettan över för denna gången. Idag var det mer normala temperaturer för svensk sommar, runt 22 grader enligt Anders Celsius graderingsskala. En glad Bokis mötte upp Elitaren i Saxtorp. Han hade haft medvind hela vägen från Kävlinge. Medvind är något som gör de flesta cyklister både glada och pigga. Då var det bara för de båda att fortsätta till Landskrona och Puls Arena där man sammanstrålade mad andra träningssugna.

Några mörka moln var i antågande. Men det fanns inte en prognos som varslade om regn eller annat otyg. Vinden var ostlig eller lite åt sydostanhållet. Detta hade dock vädermännen och -tanterna förutspått. Kicken tog på sig ledaransvaret för kvällen och pekade på att ta sig till Sireköpinge via Tullstorp-Vadensjö-Tågarp. Jodå det var en skaplig ostan att dunka pannbenet i märkte man när man kom ut och vände mot Tullstorp. Slilverpilen kom som just en pil fram och lade sig att hjälpa Kicken att dra. Allt efter hand så kom det fram fler med rakade ben i spets och tempot höjdes. Några gånger sprack klungan och de rakade benen fick slå av på tempot så att nattpinkargänget kunde komma ikapp igen.

I Sireköpinge fortsatte man rakt fram mot Tirup för att sedan svänga mot Källs Nöbbelöv. Vid kyrkan där blev det en liten paus där Elitaren bjöd var och en på en Elitkaka. Efter en timmes cyklande kan det passa bra med att få lite energitillskott. Oj, oj, oj, aj, aj, aj… Det var inte någon måtta på sönandet och pustandet från gubbarna när man skulle igång igen. Några minuters stillastående gör lätt att leder stelnar till. Men efter några tramptag försvann stånkandet och jämrandet.

Nu var nästa delmål Teckomatorp. Gänget med rakade ben drog iväg för att inte syns till mer denna träning. Detta medan nattpinkargänget jobbade med att få upp farten igen. I Teckomatorp fortsatte Bokis mot Kävlinge där han numera har sina bopålar. Resterande gäng svängde höger förbi Gustav Pouladis ”Panelkungen” som numera inte finns. Han var på sin tid 78-80-talet väldigt på tapeten. Han toppade bl a Kvällspostens förstasida med rubriken: ”Gustav sprängde banken!”. Han hade gått in på banken för att ta ut 150 000 kr och betala en panelleverans. Dock hade han inte förvarnat banken så de hade inte så många kontanter hemma. Det gav honom allts en helsida i KvP, förstasidan dessutom som du inte kan köpa för alla pengar i världen!

Nog om ”Panelkungen”. När man kom fram till vägen mellan Trää och Billeberga vände Elitaren mot Trää för att ta sig hemåt medan de andra svängde mot Billeberga. Elitaren fick medvind så gott som hela vägen hem. En skön avslutning på en runda.

Bokis och Kicken trampar på.
Elitkakspaus vid kyrkan i Källs Nöbbelöv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =