Vilda svin i skogen?

Torsdag 27 oktober 2016. Vädergudarna är med oss. Elva-tolv grader varmt enligt Anders Celsius skala och nästan ingen vind. Det enda är att det börjar skymma innan det är dags att rulla iväg. Så det är till att tända ljusen på cykeln

Samling vid Fotbollsgolfens parkering i skymningen. Bokis, Schnurrbart och Kicken syns på bilden.

och trampa iväg till Saxtorp. Efter ett litet tag så började Elitaren komma ikapp en som cyklade framför honom. Det visade sig vara Bonneville som även han var på väg till samlingen vid Fotbollsgolfen. Han hade införskaffat sig en takgök också. Det är till att passa på nu när Kjell & Co har extrapris fram till och med 11 november. 299.90 istället för 499.90. Man får alltså nästan två lampor till priset av en” 1650 lumen som ger ett bra ljus i skogen.

Samuel var på plats liksom en till. Efter hand så rullade även Kicken, Schnurrbart, Bokis, Mini och Jerka in. Två grupper delade man in sig i. En snabbgrupp och en Elitgrupp. Snabbgruppen försvann i ett huj och så rullade Elitgruppen iväg, ut på den neonfärgade slingan i Saxtorpsskogen. En lagom uppvärmning. Det blev ganska snart helt mörkt med alla de fina belysningarna lyste upp skogen fint. Elitaren visade vägen tätt följd av Schnurrbart och de andra. Halvvägs ungefär på den slingan så hördes det ett frustande i skogen. Lät lite som en häst, men inget ljus syntes till. Det finns inga hästhagar där.

Här trycker Bonneville på för att ta sig sista biten hem efter att ha kört genom mossen.

Eftersom det inte syntes något ljus så var det knappast heller någon ryttare. Kan det ha varit vildsvin som frustar? Den frågan kanske får sin lösning framöver när någon alert läsare kan berätta.

Man trampade på och fortsatte hela varvet runt innan man svängde av mot Järavallen via Välandalen. När man kom ut på de lite mer öppna fälten så

Här viker Schnurrbart och Kicken av hemåt mot Häljarp respektive Landskrona.

kunde man känn att vinden hade tilltaget. Men strax var man inne i skogen igen på väg mot gångbron och Järavallen. När man precis passerat gångbron så mötte man två cyklister. Det var mini och en till som var på hemväg medan gubbarna i Elitgruppen letade sig vidare utåt. Vid Rosa slingans start så blev det naturligtvis stopp för att inmundiga Elitkakor.

När kakorna var uppätna och man skulle rulla iväg igen så var inte någon sådär jättesugen på rosa slingan. Man tog istället ett varv på den gula slingan. Inga problem med det såhär dags då skogen var helt ödeförutom på Elitgruppen. Ett varv på den 4,3 km långa slingan går ganska snabbt. Det är ju inte något tekniskt utan det är bara att trampa på. Tillbaka över bron och så vinka hej då till Schnurrbart och Kicken medan de övriga tre fortsatte genom mossen till Ålstorp och så vidare till Dösjebro respektive Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling på MTB vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 4 =